Fyldig sellerirotsuppe med løk!
Lavkarbo sellerirotsuppe er en deilig varmende, fyldig og mektig suppe.
Visste du at sellerirot kun inneholder 2,8 gram karbohydrater per 100 gram. Suppen inneholder derfor svært få karbohydrater per porsjon og kan fint spises i et ketogent kosthold.
Det er alltid godt med brød til suppe. Vi kan anbefale vårt arktiske ketobrød, som du finner oppskrift til her. Ellers sjekk ut vårt store arkiv med mange varianter av brød som du finner her.
Lavkarbo sellerirotsuppe
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 sjalottløk
- 200 g sellerirot
- 1 ss meierismør
- 3 dl kremfløte
- 2,5 dl vann
- 1 ss kyllingfond evt. grønnsaksbuljong for vegetar
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 krm muskat
- Salt og pepper
- Evt. frisk kruspersille til servering
Fremgangsmåte
- Kutt sjalottløk i små teninger. Rens sellerirot og kutt den i terninger.
- Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk til den blir myk, ca. 5 min steketid.
- Tilsett sellerirot, kremfløte, vann, kyllingfond og hvitvinseddik i kjelen. Kok opp og la putre til selleriroten er myk, ca. 10 min koketid.
- Lag en jevn suppe med stavmikser eller blender. Tilsett litt mer væske dersom suppen er tykk.
- Smak til med muskat, salt og pepper.
- Strø gjerne over hakket kruspersille før servering.