Lavkarbo risengrynsgrøt

Lavkarbo Monster risgrøt, et godt alternativ til risengrynsgrøt!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Risengrynsgrøten inneholder ca. 16 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor ikke et godt alternativ i et lavkarbo kosthold. Bruker man derimot shirataki rice som inneholder 0 gram karbohydrater får man en grøt nesten uten noen karbohydrater.

Grøten er et godt alternativ for deg som spiser lavkarbo, men konsistensen er litt annerledes enn ordinær risengrynsgrøt. Vær nøye med å tilberede risen på rett måte for å få et så godt resultat som mulig.

Lavkarbo risengrynsgrøt

Litt om ingrediensene

Vi har brukt Monster miracle rice for å få risengrynsgrøt-konsistensen. Denne risen inneholder 0 gram karbohydrater. For å oppnå et godt resultat er det viktig at du skyller risen godt under rennende kaldt vann og at du damper risen før du tilsetter mandelfløten. Du finner all informasjon om dette i oppskriften.

Shirataki rice/miracle rice selges flere plasser og bruk gjerne google for å finne utsalgsplasser.

Istedenfor melk eller fløte har vi brukt Dream mandelfløte. Du får da svært få karbohydrater og færre kalorier enn ved kremfløte, men samtidig en kremet konsistens på grøten, men du kan fint erstatte mandelfløte med kremfløte.

Vi toppet grøten med sukrin:1, kanel og meierismør.

Du finner flere lavkarbo oppskrifter her. 

Lavkarbo risengrynsgrøt

Lavkarbo risengrynsgrøt

5 fra 5 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 15 minutter
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 204kcal | Karbohydrater: 0,5g | Protein: 1,7g | Fett: 14,1g
Allergener
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 200 g shirataki rice (les tips over oppskriften)
  • 2 dl Dream mandelfløte evt. kremfløte
  • 2 ss Sukrin:1
  • ¼ ts xanthan gum
  • ¼ ts vaniljepulver
  • 1 klype salt

Toppingforslag

Fremgangsmåte

  • Skyll risen godt i et dørslag under rennende kaldt vann.
  • Fres risen i en tørr kjele i noen minutter, slik at mesteparten av vannet damper bort.
  • Hell over mandelfløte og kok opp. Tilsett Sukrin:1, xanthan gum, vaniljepulver og salt.
  • La koke i 10 minutter mens du rører. Når grøten har tyknet er den klar.
  • Server grøten med for eksempel Sukrin:1, kanel og meierismør.

Kommentarer
  • Ingunn
    Svar

    5 stars
    Veldig godt alternativ til lørdagsgrøten.
    Skal prøve den som riskrem også.

5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search