
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo Monster risgrøt, et godt alternativ til risengrynsgrøt!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Risengrynsgrøten inneholder ca. 16 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor ikke et godt alternativ i et lavkarbo kosthold. Vi har sett flere som har laget lavkarbo versjon av risengrynsgrøten ved hjelp av shirataki-ris. Vi har kastet oss på bølgen og laget vår egen versjon uten melkeprodukter.
Her er et eksempel på en annen oppskrift av lavkarbo risengrynsgrøt, hvor de blant annet har brukt eggeplommer. Low-Carb Rice Pudding | KetoDiet Blog (ketodietapp.com)
Grøten er et godt alternativ for deg som spiser lavkarbo, men konsistensen er litt annerledes enn ordinær risengrynsgrøt. Vær nøye med å tilberede risen på rett måte for å få et så godt resultat som mulig.
Litt om ingrediensene
Vi har brukt Monster miracle rice for å få risengrynsgrøt-konsistensen. Denne risen inneholder 0 gram karbohydrater. For å oppnå et godt resultat er det viktig at du skyller risen godt under rennende kaldt vann og at du damper risen før du tilsetter mandelfløten. Du finner all informasjon om dette i oppskriften.
Istedenfor melk eller fløte har vi brukt Dream mandelfløte. Du får da svært få karbohydrater og færre kalorier enn ved kremfløte, men samtidig en kremet konsistens på grøten. Du kan erstatte mandelfløte med matfløte eller kremfløte, etter ønske. Bruker du mandelfløte får du et melkefritt alternativ.
Vi toppet grøten med sukrin:1, kanel og meierismør.
Du finner flere lavkarbo oppskrifter her.

Lavkarbo risengrynsgrøt
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 pakke Monster Diet Miracle Rice (200 gram per pakke)
- 2 dl Dream mandelfløte evt. fløte
- 1/4 ts xanthan gum
- 2 ss sukrin:1
- 0.25 ts salt
- 1 klype vaniljepulver
Toppingforslag
- Sukrin:1
- Kanel
- Meierismør
Fremgangsmåte
- Skyll risen i et dørslag under rennende kaldt vann.
- Fres risen i en tørr kjele i noen minutter, slik at mesteparten av vannet damper bort.
- Hell over mandelfløte og kok opp. Tilsett xanthan gum, Sukrin:1, salt og vaniljepulver.
- La koke i 10 minutter mens du rører. Når grøten har tyknet er den klar.
- Grøten toppes med Sukrin:1, kanel og meierismør etter smak.