Caprese, napolitansk smårett!
Caprese består av mozzarella, tomat og basilikum, og selvsagt en god extra virgin olivenolje. Balsamicoglasur gir det lille ekstra til denne salaten.
Caprese er naturlig lavkarbo. Det er vanlig å spise denne salaten som en forrett, men den passer også godt som en tapasrett eller som tilbehør til middagen.
Du kan bruke mozzarella av kumelk eller bøffel. eller burrata. Burrato er luksusvarianten av mozzarella og har en ekstra kremet og myk konsistens. Du kan ikke dele burrata i skiver fordi osten er for myk til dette. Bruker du burrata legger du den midt på tallerken og danderer de andre ingrediensene rundt.
Skal du bruke olivenolje i en kald rett, som caprese, anbefaler vi deg å investere i en god extra virgin olivenolje. Har du økonomi til det finner du eksklusive og fruktige olje i spesialbutikker. Colonialen fetevare i Bergen er et godt eksempel på en spesialbutikk med ekstra gode råvarer.
Du kan toppe caprese med flytende balsamico eller lage tyktflytende balsamicoglasur. Dette er enkelt å lage også ser det ekstra innbydende ut med denne glasuren på salaten.
Caprese med balsamicoglasur
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 fersk mozzarella (125 gram)
- 1,5 tomat
- 1 neve fersk basilikum
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 2 ts balsamicoglasur
- 1 klype flaksalt
Fremgangsmåte
- Tørk mozzarellaen med kjøkkenpapir før du deler den i tynne skiver. Vask tomaten før du deler den i tynne skiver. Riv av basilikumblader fra planten. Legg dette lagvis på et fat.
- Sirkle over extra virgin olivenolje og balsamicoglasur. Smak til med flaksalt.