Hjemmelaget balsamicoglasur, enklere enn du tro!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Balsamicoglasur er en tyktflytende dressing som passer til de fleste salater. Du har kanskje hørt om balsamico creme, som du kjøper i butikken. Dette er en populær dressing som mange bruker. Vi har derfor laget vår egen oppskrift på balsamicoglasur, som etterligner den du finner i butikken.

Balsamico er konsentrert druemost og inneholder derfor en del karbohydrater. I lavkarbo matlaging bruker man flere smaksforsterkere som har en del karbohydrater. Noen eksempler er hvitløk, ingefær, tomatpuré, curry og krydder.

Balsamicoglasur

Dette er ingredienser man bruker lite av i en rett, men som er nødvendig å bruke for å oppnå smaksvariasjoner. Balsamicoglasur føyer seg inn i rekken av ingredienser man bruker lite av i en rett men som inneholder litt flere karbohydrater enn hovedingrediensene i retten.

Det er store variasjoner i mengden karbohydrater i balsamico. Noen eksempler med lavt innhold er De Nigris Balsamico vinegar of Modena (15 gram karbohydrater per 100 gram) eller Aceto balsamico di Modena (21,8 gram karbohydrater per 100 gram). Den siste finner du i vanlig matvarebutikk.

Caprese med balsamicoglasur

Caprese med balsamicoglasur

Caprese er en perfekt salt å servere balsamicoglasuren til. Du finner oppskrift på den napolitanske salaten her.

Vi har brukt Finesse bakesukker som søtning i glasuren. Du trenger ikke nødvendigvis å bruke søtning, men vi syntes dette gir en ekstra god smak. Du kan nok bruke den søtningen du foretrekker. Prøv deg frem til rett mengde.

Balsamicoglasur

Balsamicoglasur

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 10 teskjeer

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 11kcal | Karbohydrater: 2,2g | Protein: 0g | Fett: 0g
Allergener
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Skru ned temperaturen til du ser at det bobler i massen. La putre i ca. 15 minutter. Koker det for hardt fordamper mye av væsken og du får en veldig konsentrert glasur, vær derfor påpasselig med at det ikke koker for mye.
  • Glasuren er fremdeles flytende når den er kald. Hell på en beholder og avkjøl i kjøleskap.
  • Rør godt i glasuren før servering.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search