Lavkarbo vegetargrateng med smørstekte pinjekjerner

Vegetargrateng med tomat, hvitløk og aubergine. Skikkelig godt!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Denne gratengen spiser du uten å savne kjøtt. Sammensetningen av krydder og grønnsaker, gratiner med ost, absolutt en rett vi kommer til å lage flere ganger.

Server lavkarbo vegetargrateng som hovedrett eller bruk den som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Vi brukte aubergine, champignon, gul paprika og rødløk. Men andre grønnsaker kan også brukes. Squash kan for eksempel erstatte aubergine.

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Vi toppet vegetargratengen med smørstekte pinjekjerner. Hakkede valnøtter kan også brukes. Vi anbefaler deg å toppe gratengen med nøtter eller kjerner for å gi god metthetsfølelse og for å øke fettinnholdet i retten.

Du kan gjerne lage denne retten som en gryterett som ikke gratineres. Da blir den også melkefri.

Sjekk uten denne samlesiden over lavkarbo vegetarretter.

Lavkarbo vegetargrateng med ristede pinjekjerner

Lavkarbo vegetargrateng med smørstekte pinjekjerner

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 475kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 16g | Fett: 40g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 200 g champignon
  • 300 g aubergine
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5-1 chili
  • 0,75 dl olivenolje
  • 4 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss balsamicoeddik eller rødvinseddik
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper
  • 150 g revet ost

Smørstekte pinjekjerner

  • 1 ss meierismør
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
  • Kutt champignon i tynne skiver. Kutt aubergine, paprika og rødløk i små terninger. Finhakk hvitløk og chili.
  • Stek champignon i en tørr stekepanne eller stor gryte over medium varme. Når soppen blir saftig og slipper væske tilsetter du aubergine, paprika, rødløk, hvitløk og chili. Stek i ca. 3 minutter før du tilsetter olivenolje og tomatpuré. Surr i stekepannen i ca. 10 minutter.
  • Rør inn hermetiske hakkede tomater, balsamicoeddik, oregano og timian.
  • Kok opp og la putre i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Hell gryten i en ildfast form og strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er gyllen.

Smørstekte pinjekjerner

  • Varm en stekepannen til middels varme. Stek pinjekjerner, smør og salt.
  • Rør rundt underveis og stek kjernene til de er gyllen.
  • Strø pinjekjerner over vegetargratengen før servering. Server gjerne retten med en enkel salat.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search