Kebab med sprø salat og hjemmelaget kebabdressing
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo kebab er en sikker vinner i familien. Kebab er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne kebaben er langt i fra usunn.
Tilsett det fyllet du liker i kebaben, eller følg oppskriften under for å lage den ultimate blandingen. Vi brukte biffstrimler og næringsinnholdet er regnet ut ifra det. Men bruk gjerne finnbiff, lammekjøtt, kjøttdeig, svin eller kylling.
Vi har også laget en skikkelig smaksrik kebabdressing som passer godt til. Du kan selvsagt gjøre dette enda enklere og kjøpe dressingen fra butikken.
Kebablefser
Vi har brukt vår oppskrift på lavkarbo pannebrød i denne kebaboppskriften. Vi laget lefsene i den størrelsen som står beskrevet i oppskriften, men lag de gjerne dobbelt så stor og spise én stor kebab istedenfor to mindre.
Oppskriften på kebablefser kan også lages i den tykkelsen du foretrekker. Du kan kjevle de helt tynne, som en tortillalefse, eller tykkere som et gyrosbrød.
Ønsker du ikke å lage kebablefser kan du øke mengden salat og servere retten som en skikkelig digg kebabsalat!
Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo kebab i pannebrød
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kjøtt og marinade
- 300 g biffstrimler, finnbiff eller strimlet lammekjøtt
- 1 hvitløksfedd
- 3 ss olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 0,5 chili
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts malt koriander
Salat og lefser
- 0,5 rødløk
- 0,5 gul paprika
- 100 g crispisalat
- 0,25 agurk
- 6 cherrytomater
- 50 g hel fetaost
- Meierismør
- 4 kebablefser (se tips over oppskriften)
- 2 porsjoner kebabdressing (se tips over oppskriften)
Fremgangsmåte
Kjøtt og marinade
- Rasp hvitløk og finhakk chili, legg i en brødpose eller skål. Bland inn olje, sitronsaft, krydder og strimlet kjøtt. Legg i kjøleskap i minimum 1 time.
Salat og lefser
- Kutt rødløk og paprika i tynne strimler. Kutt crispisalat i mindre biter, agurk og cherrytomater i små terninger. Del fetaost i mindre biter.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek rødløk og paprika i ca. 8 min, slik at det blir mykt. Ta grønnsakene ut av stekepannen, skru opp temperaturen og tilsett mer smør. Stek kjøttet raskt i den varme stekepanne, rør inn grønnsakene mot slutten av steketiden.
- Legg ingrediensene i lefsen og rull sammen.
Dette var det beste jeg har spist på lenge! Brukte reinsdyrkjøtt og lagde kebabsalat. + kebabdressing.
Takk for god oppskrift:)
Så hyggelig tilbakemelding! Glad for at det falt i smak 🙂