Lavkarbo kebab

Lavkarbo kebab er en sikker vinner i familien. Kebab er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne kebaben er langt i fra usunn.

Denne rullekebabens lefse er en pimpet fathead pizzabunn. Det er tilsatt fiberhusk, for å gjøre lefsen mer smidig.

Fathead lefse er naturlig glutenfri og lages hovedsakelig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som lefser vanligvis lages av.

Det som er fint med lavkarbo kebab er at du kan tilsette det fyllet du liker best. Vi har også laget en skikkelig smaksrik kebabdressing som passer veldig godt til. Du kan selvsagt gjøre dette enda enklere og kjøpe dressingen i butikken.

Når du skal rulle sammen lefsene anbefales det å bruke aluminiumsfolie, slik de ville gjort på et gatekjøkken. Da får du rullet lefsen godt sammen uten at den sprekker.

Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo kebab

Lavkarbo kebab

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KEBAB

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 2 kebab

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 925kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 72g | Fett: 65g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Fathead kebablefse

  • 2 ss fiberhusk
  • 0.75 dl vann
  • 75 gram kremost
  • 150 gram revet ost
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt

Kebabfyll

  • 300 gram finnbiff eller biff i strimler
  • Meierismør til steking
  • 0,5 rød chili finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 ts spisskummen
  • 0,25 ts korianderpulver eller frø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 rød paprika ternet
  • 0,25 rødløk finhakket
  • 1 vårløk i skiver
  • 4 cherrytomat i skiver
  • 0,25 kinakål i strimler

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Legg fiberhusk i et glass med 0.75 dl vann, la stå i 5 minutter. Dette skal bli en geléklump.
  • Kremost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Finn frem en bakebolle, tilsett fiberhuskblandingen, egg, mandelmel, salt og den flytende osteblandingen. Bland til en fast deig. Dersom deigen er veldig klissete tilsetter du litt mer mandelmel.
  • Del deigen i 2 eller 4 emner, avhengig av hvor store du ønsker lefsene. Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til pizzabunn tykkelse.
  • Fjern forsiktig bakepapiret fra toppen og legg bakepapiret med lefsen på et bakebrett.
  • Sett brettet på midterste rille i ovnen og stek i ca. 8 minutter på 220 grader. Ta den ut av ovnen når den er gylden. Gjør dette med alle lefsene.
  • Smelt to ss smør i en stekepanne og tilsett chili, hvitløk, paprikapulver, kajennepepper, spisskummen, korianderpulver, og salt. Rør dette godt rundt.
  • Tilsett kjøttet i stekepannen og stek dette til det er gjennomstekt.
  • Legg lefsen i aluminiumsfolie, legg over kjøtt, kebabdressing, paprika, rødløk, vårløk, cherrytomat og kinakål. Rull sammen lefsen ved hjelp av folien og server som en rullekebab.

Kommentar

Server lavkarbo kebab med en skikkelig god lavkarbo kebabdressing
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search