Lavkarbo kebab, er en sikker vinner. Kebab er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne kebaben er langt i fra usunn. Vi har brukt fathead pizzabunn som utgangspunkt for denne lefsen. Det er tilsatt fiberhusk, for å gjøre lefsen mer smidig. Fathead lefse er naturlig glutenfri og lages hovedsakelig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som lefser vanligvis lages av.

Det som er fint med lavkarbo kebab er at du kan tilsette det fyllet du liker best. Vi har også laget en skikkelig smaksrik kebabdressing som passer veldig godt til denne retten. Du kan selvsagt gjøre dette enda enklere og kjøpe dressingen i butikken.

Når du skal rulle sammen lefsene anbefales det å bruke aluminiumsfolie, slik de ville gjort på et gatekjøkken. Da får du rullet lefsen godt sammen uten at den sprekker.

Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

  • Pers: 2
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett

Kebabdressing 

  • 150 gram creme fraiche
  • 50 gram majones
  • 1 raspet hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts paprikapulver (gjerne røykt)
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts raspet ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Fathead kebablefse

  • 2 ss fiberhusk
  • 0.75 dl vann
  • 75 gram (3 ss) smøreost, gjerne med pepper smak
  • 3.5 dl (150 gram) revet ost (du kan velge mellom mozzarella, norvegia eller Jarlsberg)
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt

Kebabfyll

  • 300 gram finnbiff eller biff i strimler
  • smør til steking
  •  1/2 rød chili, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 ts korianderpulver eller frø
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 hakket rød paprika
  • 1/4 hakket rødløk
  • 1 vårløk i skiver
  • 3-4 cherrytomat i biter
  • 1/4 kinakål i strimler

Fremgangsmåte 

  1. Bland alle ingrediensene til kebabdressingen og sett dressingen i kjøleskap, slik at den får trekke mens du lager det andre.
  2. Sett ovnen på over og undervarme på 220 grader.
  3. Legg fiberhusk i et glass med 0.75 dl vann, la stå i 5 minutter. Dette skal bli en geleklump.
  4. Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  5. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  6. Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  7. Finn frem en bakebolle, tilsett fiberhuskblandingen, egg, mandelmel, salt og den flytende osteblandingen. Rør godt, gjerne med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig. Dersom deigen er veldig klissete tilsetter du litt mer mandelmel.
  8. Del deigen i 2 eller 4 emner, avhengig av hvor store du ønsker lefsene.  Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til passe tykkelse. Ikke for tynn, og ikke for tykk. Er de for tykke kan de bli vanskelig å rulle. Er de for tynne kan de lettere gå i stykker. Her må du rett og slett prøve deg frem.
  9. Fjern forsiktig bakepapiret fra toppen og legg bakepapiret med lefsen på et bakebrett.
  10. Sett brettet på midterste rille i ovnen og stek i ca. 8 minutter på 220 grader. Ta den ut av ovnen når den er gylden. Gjør dette med alle lefsene.
  11. Smelt to ss smør i en stekepanne og tilsett chili, hvitløk, paprikapulver, kajennepepper, spisskummen, korianderpulver, og salt. Rør dette godt rundt.
  12. Tilsett kjøttet i stekepannen og stek dette til det er gjennomstekt.
  13. Legg lefsen i aluminiumsfolie, legg over kjøtt, kebabdressing, paprika, rødløk, vårløk, cherrytomat og kinakål. Rull sammen lefsen ved hjelp av folien, og vips så har du en perfekt lavkarbo kebab. Dersom du ikke bruker folie vil du ikke like enkelt få rullet lefsen.
Lavkarbo kebabdressing

Lavkarbo kebab slik den ser ut før den rulles sammen!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search