Lavkarbo chai latte





Chai latte uten tilsatt sukker

Lavkarbo chai latte er en nydelig drikk å servere på kalde kvelder. Det er ikke tilsatt tørket te i denne oppskriften. Den er derfor ikke bare sukkerfri men også koffeinfri. Vi har brukt ulike typer krydder, for å få frem den gode chai smaken.

Du kan fint endre smaken ved å tilsette andre typer krydder eller ved å endre på mengden. Du kan for eksempel tilsette gurkemeie, nellik og muskat. Du kan også tilsette tørket te, dersom du ønsker en mer tradisjonell tesmak av din chai latte.

Kan jeg lage chai latte uten melk?

Du kan enkelt lage lavkarbo chai latte melkefri. Du kan bruke usøtet soyamelk, usøtet mandelmelk eller en annen plantemelk du foretrekker. Kokosmelk kan også brukes, men da må du like smaken av kokos.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Sukkerfri chai latte

Lavkarbo chai latte

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 2 kopper

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 180kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 1g | Fett: 19g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 5 dl vann
  • 2 ss ingefær hakket
  • 6 hele pepper
  • 1,5 ts kanel evt. 1 kanelstang
  • 1 ss kardemomme
  • 2 hele stjerneanis
  • 3 ts Sukrin gold
  • 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  • Varm vann i en kjele sammen med alle ingrediensene unntagen kremfløte. Bruker du kanelstang istedenfor malt kanel, tilsetter du hele kanelstangen i vannet. La væsken trekke rett under kokepunktet i ca. 15 minutter. Desto lengre det får trekke, desto mer krydret blir chai teen.
  • Hell teen gjennom en sil over i en mugge.
  • Skum kremfløten med en melkeskummer eller med en visp. Den skal ikke bli til krem men bli litt kremet. Hell teen i glass eller kopp og topp med skummet kremfløte.
  • Som ekstra pynt i glasset kan du legge en kanelstang i teen, drysse over litt kanel og dandere med stjerneanis og evt. en skive ingefær.
  • Sukkerfri chai latte nytes varm.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search