Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo gryte med kjøtt og kål, perfekt hverdagsmat!

Visste du at kål er supersunt og en av de matvarene vi burde få i oss mer av? Kål inneholder blant annet C- og K-vitaminer, protein, fiber og kalsium. Det er også svært bra for fordøyelsen.

Her har vi laget en italiensk inspirert gryte med denne supre grønnsaken. Ikke den vanligste kombinasjonen, men det er faktisk veldig godt! Retten er også lett og rask å lage i en hektisk hverdag.

Vi har tatt utgangspunkt i italiensk bolognese oppskrift men utelatt gulrøtter, da de inneholder litt karbohydrater. Om du ikke spiser veldig streng lavkarbo, kan du fint ha i en hakket gulrot. I denne retten kan du supplere med de grønnsakene du måtte ønske og har for hånd.

Vi har servert retten med lavkarbo polarbrød som du finner oppskrift til her.

Vil du ha oppskrift på andre lavkarbo middagsretter finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål

Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO ITALIENSK GRYTE MED KJØTT OG KÅL

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 601kcal | Karbohydrater: 16g | Protein: 37g | Fett: 41g
Allergener
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 150 gram bacon
  • 600 gram kjøttdeig av storfe
  • 50 gram meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • 1 løk hakket
  • 2 stilk stangselleri finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 750 gram kål strimlet
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss oksefond (kan utelates)
  • 1 ss tørket oregano evt. fersk
  • 400 gram hermetisk hakket tomat
  • Salt og pepper
  • Evt. parmesan til servering (utelates for melkefri rett)

Fremgangsmåte

  • Stek kjøttdeig og bacon i en stekepanne til det er gjennomstekt. Legg kjøttet i en gryte.
  • Smelt smør i samme stekepanne, uten at du vasker den. Stek løk og stangselleri til løken blir blank.
  • Tilsett hvitløk, tomatpuré og kål og stek dette sammen med det andre i 10 minutter, til kålen er myk og faller litt sammen. Hell kålen over i gryten med kjøtt.
  • Tilsett hermetisk hakket tomat, eddik, fond og oregano og bland godt sammen. Kok opp og la gryten putre i 10 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Serveres med raspet parmesan.
Anbefalt

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search