Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål





Lavkarbo gryte med kjøtt og kål, perfekt hverdagsmat!

Visste du at kål er supersunt og en av de matvarene vi burde få i oss mer av? Kål inneholder blant annet C- og K-vitaminer, protein, fiber og kalsium. Det er også svært bra for fordøyelsen.

Her har vi laget en italiensk inspirert gryte med denne supre grønnsaken. Ikke den vanligste kombinasjonen, men det er faktisk veldig godt! Retten er også lett og rask å lage i en hektisk hverdag.

Vi har tatt utgangspunkt i italiensk bolognese oppskrift men utelatt gulrøtter, da de inneholder litt karbohydrater. Om du ikke spiser veldig streng lavkarbo, kan du fint ha i en hakket gulrot. I denne retten kan du supplere med de grønnsakene du måtte ønske og har for hånd.

Vi har servert retten med lavkarbo polarbrød som du finner oppskrift til her.

Vil du ha oppskrift på andre lavkarbo middagsretter finner du mange oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål

Lavkarbo italiensk gryte med kjøtt og kål

5 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 601kcal | Karbohydrater: 16g | Protein: 37g | Fett: 41g
Allergener
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig av storfe
  • 150 g baconterninger
  • 50 g meierismør (evt. olje for melkefri rett)
  • 750 g kål (hodekål eller spisskål)
  • 1 gul løk
  • 2 stilk stangselleri
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss storfefond
  • 1 ss tørket oregano
  • Salt og pepper
  • Evt. parmesan til servering (utelates for melkefri rett)

Fremgangsmåte

  • Stek kjøttdeig og bacon i en stekepanne til det er gjennomstekt. Legg kjøttet i en gryte.
  • Kutt kål i tynne strimler. Kutt løk og stangselleri i små terninger, og finhakk hvitløk.
  • Varm smør i stekepanne til medium temperatur. Stek løk og stangselleri til løken blir blank.
  • Tilsett kål, hvitløk og tomatpuré og stek i ca. 10 min, til kålen er myk. Rør deretter grønnsakene inn i gryten med kjøtt.
  • Tilsett hermetisk hakkede tomater, rødvinseddik, storfefond og oregano. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Smak til med salt og pepper. Server med raspet parmesan.

Kommentarer
  • Sander
    Svar

    5 stjerner
    Veldig god, og ekstra digg med fersk basillikum, cherry tomater og hjemmelaget hvitløksdressing til 😉

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search