Lavkarbo gryte med kjøtt og kål

Visste du at kål er supersunt og en av de matvarene vi burde få i oss mer av? Kål inneholder blant annet massevis av c og k vitaminer, protein, fiber og kalsium. Det er også svært bra for fordøyelsen.

Her har vi laget en italiensk inspirert gryte med denne supre grønnsaken. Ikke den vanligste kombinasjonen, men det er faktisk veldig godt! Lett er den å lage også.

Vi har tatt utgangspunkt i italiensk bolognese oppskrift men utelatt gulrøttene, siden de inneholder litt karbohydrater. Om du ikke spiser veldig streng lavkarbo, kan du fint ha i en hakket gulrot også. I denne kan du supplere med de grønnsakene du måtte ønske.

Ingredienser

For 4 personer

  • ca 100 g vårløk eller purreløk (evt 1 løk hvis du ikke har vårløk)
  • 2 fedd hvitløk
  • 750 g kål
  • 600 g kjøttdeig/karbonadedeig eller kvernet kjøtt
  • 150 g bacon
  • 2-3 selleristenger
  • 150 g smør
  • 1 ss. hvitvinseddik
  • Litt kjøttkraft (kan droppes)
  • 1 ts pepper
  • 1 ss. oregano
  • 2-3 ss tomatpurè

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk og stek gyldne i en gryte.
  2. Tilsett opphakket kål.
  3. Stek kålen sammen med det andre i 10-15 minutter, til den er myk og faller litt sammen.
  4. Ha i eddik, litt kjøttkraft, salt, pepper og oregano og bland dette sammen. La stå på svak varme. Hiv gjerne i et laurbærblad også.
  5. Stek karbonadedeig og bacon i en stekepanne, og bland det inn i gryten sammen med tomatpuré.
  6. La det stå og putre i minst 10 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper, og grønne krydre.

Tips

Om du liker sterk mat kan du gjerne ha i litt fersk chili i stekeprosessen. Bruk gjerne også andre grønnsaker som du har liggende. Du kan også erstatte oregano med basilikum. Bruk gjerne ferske urter om du har det!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search