Lavkarbo polarbrød (keto, uten egg, gluten og melkeprodukter) – kun 1 gram karbo pr. brød

Keto polarbrød helt uten egg, melkeprodukt, nøtter og gluten!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Visste du at polarbrød har røtter helt tilbake til Nord- Sverige i 1979? Polarbrød er i dag en familiebedrift som eies av barn og barnebarn av grunnleggerne til det moderne Polarbakeriet i Älvsbyn.

Polarbørdkonsernet omsetter faktisk for 1 milliard kroner og har rundt 400 ansatte. De har også et eget energiselskap som produserer fornybar energi, hovedsaklig vindkraft til eget behov.I Norge er det familiebedriften Findal og Krogh AS som har ansvar for salg og markedsføring av Polarbrød. Polarbrød har vært solgt i Norge siden 2002.

Myke og gode lavkarbo polarbrød

Vi har laget en oppskrift på allergivennlige, lavkarbo polarbrød. Polarbrød er et av de enkleste brødene du kan bake i  lavkarbo-versjon. Mye av årsaken er at de er flate. Dette gjør at brødene lettere blir perfekt gjennomstekt over hele brødet på samme tid. Dette gir myke og saftige lavkarbo polarbrød på kort tid.

«Hemmeligheten» i denne oppskriften er avfettet linfrømel, som du kan kjøpe hos tights.no. Linfrømelet bidrar til at disse lavkarbo polarbrødene blir både myke og saftige, og det helt uten egg og gluten.

Vi kan anbefale deg å teste ut to andre oppskrifter med linfrømel: Lavkarbo tortillalefser og lavkarbo rugsprø/flatbrød. Begge disse ble også veldig gode på grunn av egenskapene til linfrømelet.

Lavkarbo polarbrød

Lavkarbo polarbrød

Perfekt til matpakken

Finnes det et mer perfekt brød til matpakken enn polarbrød? Det er mykt, flatt, godt, enkelt å pakke i matpakken, lett å spise og det passer med alle typer pålegg. Lag gjerne opp et lager med disse lavkarbo polarbrødene og frys de ned. Da har du brød klart til matpakken for hele familien hele uken.

Bruk gjerne melkeprodukter om du ønsker det

Spiser du melkeprodukter kan du helt fint bruke enten fløte eller creme fraiche istedenfor kokosmelk i polarbrød oppskriften. Du kan også bruke andre melkeerstatninger som mandelfløte eller alpro cooking, som er begge lav i karbohydratinnhold.

I denne oppskriften er det stort sett bare kokosmelk som inneholder karbohydrater, som vil si at disse polarbrødene fint kan spises i et ketogent-kosthold. Vi kan derfor også kalle disse brødene for keto polarbrød.

Ønsker du oppskrifter på andre typer brød finner du mange andre lavkarbo brødoppskrifter her.

Lavkarbo polarbrød

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO POLARBRØD UTEN EGG OG MELKEPRODUKTER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 25 mins
Antall: 1 batch (1 batch gir 6 polarbrød)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 122kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 5g | Fett: 8.4g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

 • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
 • Bland alle ingrediensene i en bakebolle.
 • Kna deigen godt sammen med hendene og rull en pølse på kjøkkenbenken. Del pølsen i like deler i det antallet du har innstilt oppskriften på.
 • Legg hver del mellom to bakepapir og kjevle til et rundt polarbrød. Legg brødene på bakebrett med bakepapir. Bruk en bakenål e.l. og lag de velkjente hullene i polarbrødene.
 • Har du god tid kan du gjerne sette polarbrødene til heving i 30 minutter før steking, men dette er ikke nødvendig. De hever litt i ovnen selv uten ekstra hevetid.
 • Stekes på midterste rille i 12 - 15 minutter. Sjekk underveis og kjenn etter at de er ferdig og har fått en lett gylden farge på toppen. Avkjøles på rist.
Recent Posts
Kommentarer
 • Gunn Heidi Andersen Svendsberget
  Svar

  Hei 😊 kan polarbrød, tortillalefsene og pitabrødene fryses?

  • omhelse.no
   Svar

   Hei. Ja, det går helt fint 😊👍

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search