Lavkarbo coleslaw

Lavkarbo coleslaw har en kremig og syrlig smak og er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Coleslaw er spesielt godt sammen med grillmat og serveres som regel alltid sammen med spareribs, dersom du bestiller dette på restaurant.

Sommerkål har 0.9 gram karbohydrater per 100 gram. Det er derfor en god grønnsak å bruke i ett lavkarbo kosthold. Sommerkål kommer i butikken på våren og er den første sesonggrønnsaken som dukker opp. Det er derfor fint å ta denne i bruk så tidlig som mulig, slik at man får brukt sesongens grønnsaker når de er på sitt beste. Du kan selvsagt også bruke hodekål, som du finner i butikken hele året.

Vil du har oppskrift til andre lavkarbo middager finner du flere oppskrifter her.

  • Pers: 4
  • Tid: 10 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 1 dl majones
  • 2 dl lett creme fraiche / lett rømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss tagatesse (eller annen søtning, tilsvarende 2 ss sukker)
  • 1 ts Himalayasalt
  • kvernet pepper
  • 3/4 eller 1 liten sommerkål eller hodekål
  • 1 stor gulrot (kan utelates)
Fremgangsmåte
  1. Bland majones, creme fraiche/rømme, sitronsaft, hvitvinseddik, tagatesse, salt og pepper i en stor bolle.
  2. Del kål i tynne strimler. Skrell og rasp en gulrot, dersom du ønsker å bruke det.
  3. Legg kål og gulrot i bollen med dressing. Bland dette godt inn.
  4. Server lavkarbo coleslaw til kjøtt eller fisk. Det smaker spesielt godt til grillmat.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search