Flatbrød laget med kun to ingredienser!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Det er helt sant. Vi har en skikkelig SPRØ nyhet! Lavkarbo flatbrød laget med bare vann og avfettet linfrømel. Linfrømel er enkelt å jobbe med og du får en deig som er smidig og robust. Det er derfor enkelt å kjevle deigen til tynne strimler som stekes til flatbrød.
Vi syntes disse flatbrødene minner om rugsprø. Du kan selvsagt spise flatbrød som knekkebrød med godt pålegg. De passer også perfekt til ost, og lag de gjerne litt mindre slik at du får småkjeks til dine favorittoster.
Lavkarbo flatbrød passer for eksempel godt til lavkarbo brandade – fransk fiskerett og lavkarbo plukkfisk.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.
Lavkarbo flatbrød (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 g sunnrask avfettet linfrømel
- 2 dl vann
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Bland sammen linfrømel og vann. Kna deigen i noen minutter helt til melet har absorbert alt vannet og du får en fast deig som er lett å forme. Melet trekker til seg væske underveis, bruk derfor litt tid på denne prosessen. Du kan tilsette mer vann, eller med linfrømel, ved behov.
- Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den så flat som du klarer. Den skal være veldig tynn.
- Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær opp ønsket størrelse. Legg flatbrødene på bakebrett med bakepapir.
- Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter. Ta de ut når de kjennes sprø og før de blir svidd.
Lagde disse flatbrødene med tanke på å bruke de til «ost og kjeks», så jeg delte deigen opp i mindre kjeksbiter før jeg stekte dem. Stekte først halve deigen som en test og underveis så jeg at bitene blåste seg opp som små puter 😝
De la seg ikke ned etter at de var stekt og avkjølt og fikk tips om at jeg burde prikke deigen med en gaffel før en stekte.
Dette testet jeg ut på neste brett og de holdt seg flate!
Men neste gang jeg lager flatbrød kommer jeg ikke til å prikke med gaffel
Alle «putene» som var avkjølt ble delt opp i «sømmen» slik at jeg fikk småe flatbrødskåler. Nesten alle var så vidt litt bløte i deigen i midten. Deretter satte jeg alle på brettet igjen og tørket de skikkelig på 30 grader og varmluft i 20 min.
Resultatet er at jeg fikk dobbelt opp med små skålformede kjekser!
Tusen takk for grundig tilbakemelding! 🙂