Lavkarbo frøbrød

Lavkarbo frøbrød

Lavkarbo frøbrød oppskrift som smaker sånn som frøbrød skal smake. Dette brødet gir god tyggemotstand og har en god brødkonsistens.

Brødet er glutenfritt og nøttefritt. Det er også rikt på fiber og vil ha en svært gunstig effekt for fordøyelsen. Fiber trekker til seg væske og holder på væsken i tarmen. Dette bidrar til å forebygge forstoppelse.

Gjær i lavkarbo bakst?

Vi har utviklet en metode som vi har kalt omhelse-metoden. Den tar for seg hvordan man får en lavkarbo gjærdeig til å heve uten sukker. Du kan lese mer om metoden og om de ulike ingrediensene som brukes i metoden, i denne artikkelen;

Hvordan bruke gjær i lavkarbo bakst, omhelse-metoden.

Lavkarbo frøbrød er det brødet som hever minst av våre oppskrifter laget etter omhelse-metoden. Dette kommer av at dette brødet inneholder få av de ingrediensene som fanger luftboblene i deigen. Men brødet smaker nydelig og er svært likt ordinært frøbrød på smak.

Har du lyst på oppskrift til lavkarbo kneippbrød, finner du oppskrift til det her. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo frøbrød

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FRØBRØD

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 brød (1 brød =10 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 90kcal | Karbohydrater: 1.2g | Protein: 5g | Fett: 4g
Allergener
Egg
Melk
Sesamfrø
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 ss tørrgjær evt. ferskgjær
  • 1 ss yaconsirup evt. lik mengde finesse bakesukker, tagatesse eller inulinpulver
  • 1 dl lunkent vann slik at gjæren aktiveres
  • 150 gram cottage cheese (fullfett)
  • 2 egg
  • 2 eggehviter
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • 50 gram fibrex (sukkeroefiber)
  • 20 gram linfrø
  • 20 gram sesamfrø
  • 40 gram pofiber
  • 3 ss fiberhusk toppede
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • Olje til pensling av brødet

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland lunkent vann i en bolle, sammen med gjær og yaconsirup. Rør godt slik at gjæren løses opp. La dette stå i bollen mens du gjør klart det andre. Etter ti minutter skal gjæren bobler, da er den aktivert. Dersom den ikke bobler er ikke gjæren aktivert. Sjekk da om gjær eller sirup har gått ut på dato. Forsøk å tilsette mer sirup i gjæren og sørg for at blandingen har rett temperatur.
  • Bland cottage cheese, egg og eggehviter, eddik og olje i en blender og bland til en klumpfri masse. Hell blandingen i en kjele. Varm dette forsiktig opp på lav varme. Dette skal bare lunkes, slik at gjæren kommer skikkelig i gang.
  • Tilsett cottage cheese blandingen i bollen med gjær og rør dette inn.
  • Bland inn alle de andre ingrediensene og elt dette sammen.
  • Form deigen til et brød. Legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Dekk brødet med plastfolie og legg et par kjøkkenhåndklær over, slik at brødet holder en god temperatur. Sett bakebrettet en lun plass. Fyll gjerne vasken halvfull med varmt vann og sett brettet over. Deigen skal heve i 45 minutter.
  • Pensle brødet med olivenolje.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 35 minutter. Avkjøles på rist.

Kommentar

Lavkarbo frøbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken. Skal du fryse brødet anbefales det å fryse det i skiver, slik at du enkelt kan varme det i brødristeren når det skal spises. 
Recommended Posts
Kommentarer
  • Unn Skjølberg
    Svar

    Hei.
    Er en ivrig lavkarbobaker,og synes dere har mange gode oppskrifter.
    Men,skulle ønske dere ikke hadde egg i nesten alle brødoppskriftene deres,da jeg ikke tåler egg.
    Kanskje noe å tenke på neste gang dere utvikler en ny oppskrift?

    Vennlig hilsen Unn

  • Bitten Oldereide
    Svar

    Jeg laget dette brødet i dag, men det hevet seg veldig lite! Gjorde alt etter oppskriften – hva kan være feil ?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Det er ikke sikkert du har gjort noe feil. Det kan være gjæren ikke har fungert som den skal eller at sirupen er av dårlig kvalitet. Dette kan du sjekke enkelt ved å tilsette gjær i lunkent vann, sammen med sirup, vent i ti minutter. Bobler det i bollen fungerer det som det skal. Dersom det ikke bobler fungerer ikke gjæren og du trenger ny gjær.
      Dette brødet inneholder en del korn og tunge ingredienser, slik at brødet ikke hever allverdens. Men du skal kunne se en liten heving.
      Gi oss en lyd dersom det skulle være noe med 🙂
      Hilsen Stina

  • Elin Jonassen
    Svar

    https://omhelse.no/lavkarbo-frobrod/
    Hvorfor både Pofiber og Fiberhusk?
    Hva kan man bruke istedetfor Fibrex?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Elin.

      Du kan forsøke å erstatte fibrex med pofiber. Pofiber og fiberhusk oppfører seg forskjellig, men det er godt mulig at brødet blir godt med en av ingrediensene, det har vi ikke forsøkt. Om du tester dette, gi gjerne en tilbakemelding. Da kan vi ta det med i oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search