Lavkarbo frøbrød versjon 2.0





Lavkarbo frøbrød 2.0

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Etter noen år med baking, prøving og feiling har vi hentet frem igjen vår gamle oppskrift på lavkarbo frøbrød for å gjøre den enda bedre. Vi har jobbet oss gjennom fire ulike kombinasjoner før vi ble fornøyd.

Tidligere har vi brukt cottage cheese i denne oppskriften, men vi syntes creme fraiche gir et luftigere resultat i denne brødet. Cottage cheese gir god tyggemotstand i lavkarbo bakst generelt, men i denne oppskriften med mange forskjellige frø og kjerner ser vi at vi ikke trenger den effekten.

Lavkarbo frøbrød

Vi syntes dette brødet har god smak og en god brødkonsistens. Vi har prøvd litt ulike blandingsforhold mellom frø og kjerner og syntes vi har kommet frem til en god balanse. Du kan nok variere mengden etter hva du har for hånd og bruke mer eller mindre av de sortene du har så lenge totalmengden blir lik.

Brødet skal være klissete og vår erfaring er at jo mer klissete det er jo mer hever det. Vi anbefaler derfor at du bruker hansker når du jobber med deigen. Størrelsen på eggene kan gi variasjon i hvor klissete deigen blir. Tilsett derfor litt ekstra pofiber etter behov.

Lavkarbo frøbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken. Skal du fryse brødet anbefales det å fryse det i skiver, slik at du enkelt kan varme det i brødristeren når det skal spises.

Brødet er glutenfritt og nøttefritt. Det er også rikt på fiber og vil ha en svært gunstig effekt for fordøyelsen. Fiber trekker til seg væske og holder på væsken i tarmen. Dette bidrar til å forebygge forstoppelse.

Lavkarbo frøbrød

Har du lyst på oppskrift på lavkarbo kneippbrød, finner du oppskriften her. Test også gjerne vår populære oppskrift på lavkarbo loff, som du finner her.

Ønsker du å se gjennom vårt oppskriftsarkiv finner du alle våre lavkarbo oppskrifter her. 

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo frøbrød

Lavkarbo frøbrød 2.0

4.70 fra 36 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 brød (1 brød gir 20 skiver)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 124kcal | Karbohydrater: 1.3g | Protein: 3.8g | Fett: 10.5g
Allergener
Egg
Melk
Sesamfrø
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle og elt godt. La deigen hvile i 10 minutter. Deigen skal være klissete.
  • Form deigen til et brød. Bruk hansker eller smør hendene med litt olje. Tilsett ørlite pofiber dersom deigen er for klissete til at den kan formes. Legg brødet på bakebrett med bakepapir. Brødet kan også stekes i brødform dekket med bakepapir.
  • Pensle brødet med pisket egg og strø over frø etter ønske.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Avkjøles på rist. Vent med å skjære i brødet til det er avkjølt.

Viser 12 kommentarer
  • Ann-Karin Svensli
    Svar

    Hei.
    Jeg lurer på om jeg kan bytte ut sesamfrø med noe annet?

  • Mariann
    Svar

    Bakesukkeret mitt er blitt steinhardt. Noen tips til hva jeg kan gjøre for å få det tilbake til normalen?

  • Shirin Moazezi
    Svar

    Hei !
    Takk for veldig gode oppskrifter. Kan jeg bruke seterrømme istede for Creme Fraiche?

    Mvh Shirin

  • Mariann
    Svar

    Ser dere bruker mye pofiber til baking. Det er jo karbohydrater fra potet, noe som ikke skal spises når man går på lavkarbo. Noe annet som kan brukes istedenfor?

    • Robert Helle
      Svar

      I pofiber er det meste av stivelsen vasket bort. Pofiber er fiber fra potet og er veldig lett og gir mye volum i forhold til vekt. Det tilfører derfor veldig få karbohydrater til maten. Med de små mengdene pofiber som brukes er ikke de små mengdene igjen noe problem, så du kan trygt bruke pofiber. Du kan erstatte det med evt. havrefiber, men likt resultat kan ikke garanteres.

  • Marthe
    Svar

    5 stjerner
    Utrolig godt brød, og enkelt og raskt å bake. Anbefales! 👌

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search