Lavkarbo frøbrød

Lavkarbo frøbrød

Lavkarbo frøbrød oppskrift som smaker sånn som frøbrød skal smake. Dette brødet gir god tyggemotstand og har en god brødkonsistens.

Brødet er glutenfritt og nøttefritt. Det er også rikt på fiber og vil ha en svært gunstig effekt for fordøyelsen. Fiber trekker til seg væske og holder på væsken i tarmen. Dette bidrar til å forebygge forstoppelse.

Gjær i lavkarbo bakst?

Vi har utviklet en metode som vi har kalt omhelse-metoden. Den tar for seg hvordan man får en lavkarbo gjærdeig til å heve uten sukker. Du kan lese mer om metoden og om de ulike ingrediensene som brukes i metoden, i denne artikkelen;

Hvordan bruke gjær i lavkarbo bakst, omhelse-metoden.

Lavkarbo frøbrød er det brødet som hever minst av våre oppskrifter laget etter omhelse-metoden. Dette kommer av at dette brødet inneholder få av de ingrediensene som fanger luftboblene i deigen. Men brødet smaker nydelig og er svært likt ordinært frøbrød på smak.

Har du lyst på oppskrift til lavkarbo kneippbrød, finner du oppskrift til det her. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Oppskrift til lavkarbo frøbrød

omhelse.no

  • Antall brød: 1
  • Tid: 90 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 1 ss tørrgjær eller 25 gram ferskgjær
  • 2 ss yaconsirup (lavkarbo sirup med glykemisk indeks på 3, kan ikke erstattes av annen lavkarbo sirup)
  • 1 dl lunkent vann (slik at gjæren aktiveres)
  • 150 gram cottage cheese (ikke lettvarianten)
  • 2 egg
  • eggehvite fra 2 egg
  • 1 ss eplesidereddik (hjelper gjæren i gang)
  • 1 ss olivenolje
  • 50 gram fibrex (sukkeroefiber)
  • 20 gram linfrø
  • 20 gram sesamfrø
  • 40 gram pofiber
  • 15 gram/3 ss fiberhusk
  • 1 ts sukrin gold
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • olje til å pensle brødet
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 180 grader.
  2. Bland lunkent vann i en bolle, sammen med gjær og yaconsirup. Rør godt slik at gjæren løses opp. La dette stå i bollen mens du gjør klart det andre.
  3. Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å gjøre cottage cheese klumpfri. Bland cottage cheese, egg og eggehviter, eddik og olje i en kjele. Varm dette forsiktig opp på lav varme. Dette skal bare lunkes, slik at gjæren kommer skikkelig i gang.
  4. Tilsett cottage cheese blandingen i bollen med gjær og rør dette inn.
  5. Bland inn alle de andre ingrediensene og elt dette i minimum fem minutter med miksmaster med eltetupp.
  6. Form deigen til et brød. Legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Dekk brødet med plastfolie og legg ett par kjøkkenhåndklær over, slik at brødet holder en god temperatur. Sett bakebrettet en lun plass. Fyll gjerne vasken halvfull med varmt vann og sett brettet over. Deigen skal heve i 45 minutter. Etter heving skal det være ca. 1/3 større størrelse enn før heving.
  7. Pensle brødet med olivenolje.
  8. Stekes på midterste rille i ovnen i 35 minutter. Avkjøles på rist.
  9. Server lavkarbo frøbrød med ditt favorittpålegg.
  10. Lavkarbo frøbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search