Lavkarbo yoghurt-is med sjokolade
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Du har kanskje fått med deg denne populære oppskriften fra TikTok. Opprinnelig heter dette «yogurt clusters», men vi har fornorsket navnet og kalt det yoghurt-is.
Det er ikke brukt søtning i oppskriften, annet enn den søtningen som er brukt i sjokoladen. Bærfyllet blir friskt på smak. Men tilsett gjerne 1-2 ss Sukrin gold eller Sukrinmelis for en søtere is.
Vi har brukt Monster Belgisk Melkesjokolade med Ristede Mandler, og dette gir en digg crunch i sjokoladetoppingen. Du kan bruke den sjokoladen du foretrekker. Hvit sjokolade gir et spennende preg, mens mørk sjokolade gir en litt mer voksen smak.
Du kan mikse de bærene du ønsker. I oppskriften er det brukt fryste bær, men ferske bær kan også brukes.
Her finner du oppskrift på en digg 1-2-3 is som lages på ca. 5 minutter, lavkarbo hurtigis med jordbær.
Lavkarbo yoghurtis med sjokolade
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 100 g gresk yoghurt eller kokosyoghurt
- 100 g frosne bringebær
- 50 g frosne blåbær
- 170 g melkesjokolade med ristede mandler uten sukker
- 2 ts kokosolje
Fremgangsmåte
- Bland yoghurt og frosne bær godt sammen.
- Dekk en boks eller et skjærebrett som passer i fryseren med bakepapir.
- Legg yoghurtblandingen i små klatter på bakepapiret og sett i fryseren i minst 1 time.
- Smelt sjokoladen og kokosoljen sammen over vannbad.
- Dypp de fryste yoghurt-toppene i den smeltede sjokoladen og legg dem tilbake på bakepapiret. Sjokoladen stivner raskt.
- Spis umiddelbart eller oppbevar i fryseren til senere.