5 minutters lavkarbo iskrem





Rask å lage – supergod på smak

Denne oppskriften på lavkarbo iskrem synes vi selv var ganske genial. Du lager den faktisk på kun fem minutter.  Og den smaker som ekte god iskrem av høy kvalitet. Den korte tiden denne iskremen tar å lage går på ingen måte på bekostning av verken smak eller konsistens.

For å lage denne iskremen på fem minutter er du avhengig av en kraftig blender, som klarer å knuse fryste bær. Dersom du ikke har en slik blender, kan du likevel lage iskremen. Da må du tine jordbærene slik at de er halvtint før du stavmikser de. Om det da blir litt bløtt setter du de bare i frysen 30-60 min.

Dersom du ønsker å pynte jordbærisen, kan du gjerne strø over litt kakaopulver når den er dandert i skåler. Du kan også raspe over sukkerfri sjokolade, kokosmasse eller hakket pistasjnøtt. Pynt gjerne iskremen med sitronmelisse eller mynteblader.

Iskremen kan du enkelt lage laktosefri, ved å bytte fløte med fullfett kokosmelk.

Vil du ha inspirasjon til andre typer desserter som lages på bare noen få minutter har vi oppskrift på lavkarbo trollkrem med bringebær, lavkarbo ostekake i glass med jordbærpuré og lavkarbo kaffe mocca ostekake i glass med karamellsaus.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo jordbæris

Lavkarbo iskrem på 5 minutter

5 fra 7 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 5 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 297kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 2g | Fett: 28g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300 gram jordbær/bringebær/blåbær frosne
  • 3 dl kremfløte (bruk fullfett kokosmelk for laktosefri iskrem)
  • 3 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)

Toppingforslag

  • Kakaopulver
  • Raspet sukkerfri sjokolade
  • Jordbær
  • Hakket pistasjnøtter
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • For å lage denne desserten på fem minutter trenger du en kraftig blender som klarer å knuse fryste jordbær. Dersom du ikke har dette kan du fint lage denne desserten, men da vil tilberedningstiden blir lengre.
  • Bland alle ingrediensene i en blender og kjør masse sammen til du får en klumpfri iskrem. Serveres umiddelbart etter tilberedning.
  • Dersom du ikke har en kraftig blender som klarer å knuse fryste jordbær kan du la bærene tine litt før du gjør den sammen prosessen som beskrevet over. Når dette gjøres med tinte bær vil du få milkshake. Legg da massen i en boks og sett dette i frysen i en times tid. Serveres når den har passe konsistens.

Kommentar

Server lavkarbo jordbæris i serveringsskåler. Pynt gjerne jordbærisen med for eksempel bær, kokosmasse, hakkede pistasjnøtter, kakaopulver, raspet sukkerfri sjokolade, sitronmelisse eller mynte.

Anbefalt
Viser 2 kommentarer
  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stjerner
    Superenkelt å lage, smaker nydelig

  • Kari Nilsen
    Svar

    5 stjerner
    Fantastisk at en kan lage en så god iskrem på så kort tid. Tusen takk for flotte oppskrifter. Jeg bruker omhelse.no sine oppskrifter mye.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search