Lavkarbo jordbæris på fem minutter

Rask å lage – super god på smak

Denne oppskriften på lavkarbo iskrem synes vi selv var ganske genial. Du lager den faktisk på kun fem minutter.  Og den smaker som ekte god iskrem av høy kvalitet. Den korte tiden denne iskremen tar å lage går på ingen måte på bekostning av verken smak eller konsistens.

For å lage denne iskremen på fem minutter er du avhengig av en kraftig blender, som klarer å knuse fryste jordbær. Dersom du ikke har en slik blender, kan du likevel lage iskremen, det tar bare litt lengre tid. Da må du tine jordbærene slik at de er halvtint først. Deretter setter du isen i frysen en times tid. Uansett, denne er så god at ventetiden er verd resultatet!

Dersom du ønsker å pynte jordbærisen, kan du gjerne strø over litt kakaopulver når den er dandert i skåler. Du kan også raspe over sukkerfri sjokolade, kokosmasse eller hakket pistasjnøtt. Pynt gjerne iskremen med sitronmelisse eller mynteblader.

Iskremen kan du enkelt lage laktosefri, ved å bytte fløte med fullfett kokosmelk.

Vil du ha inspirasjon til andre typer desserter som lages på bare noen få minutter har vi oppskrift på lavkarbo trollkrem med bringebær, lavkarbo ostekake i glass med jordbærpuré og lavkarbo kaffe mocca ostekake i glass med karamellsaus.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo jordbæris

Oppskrift på lavkarbo jordbæris på fem minutter

omhelse.no

 • Porsjoner: ca. 2
 • Tid: 5 min
 • Nivå: Lett
Ingredienser
 • 300 gram frosne jordbær
 • 3 dl kremfløte (bruk fullfett kokosmelk for laktosefri iskrem)
 • 3 ss Finesse bakesukker (eller annen søtning)
 • Topping forslag: kakaopulver, kokosmasse, raspet sukkerfri sjokolade, jordbær, hakkede pistasjnøtter, sitronmelisse eller mynte
Fremgangsmåte 
 1. For å lage denne desserten på fem minutter trenger du en kraftig blender som klarer å knuse fryste jordbær. Dersom du ikke har dette kan du fint lage denne desserten, men da vil tilberedningstiden blir lengre.
 2. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør masse sammen til du får en klumpfri iskrem. Serveres umiddelbart etter tilberedning.
 3. Dersom du ikke har en kraftig blender som klarer å knuse fryste jordbær kan du la bærene tine litt før du gjør den sammen prosessen som beskrevet over. Når dette gjøres med tinte bær vil du få milkshake. Legg da massen i en boks og sett dette i frysen i en times tid. Serveres når den har passe konsistens.
 4. Server lavkarbo jordbæris i serveringsskåler. Pynt gjerne jordbærisen med for eksempel bær, kokosmasse, hakkede pistasjnøtter, kakaopulver, raspet sukkerfri sjokolade, sitronmelisse eller mynte.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search