
Ja takk, meld meg på (gratis)
Rask å lage – supergod på smak
Denne oppskriften på lavkarbo iskrem synes vi selv var ganske genial. Du lager den faktisk på kun fem minutter. Og den smaker som ekte god iskrem av høy kvalitet. Den korte tiden denne iskremen tar å lage går på ingen måte på bekostning av verken smak eller konsistens.
For å lage denne iskremen på fem minutter er du avhengig av en kraftig blender, som klarer å knuse fryste bær. Dersom du ikke har en slik blender, kan du likevel lage iskremen. Da må du tine jordbærene slik at de er halvtint før du stavmikser de. Om det da blir litt bløtt setter du de bare i frysen 30-60 min.
Dersom du ønsker å pynte jordbærisen, kan du gjerne strø over litt kakaopulver når den er dandert i skåler. Du kan også raspe over sukkerfri sjokolade, kokosmasse eller hakket pistasjnøtt. Pynt gjerne iskremen med sitronmelisse eller mynteblader.
Iskremen kan du enkelt lage laktosefri, ved å bytte fløte med fullfett kokosmelk.
Vil du ha inspirasjon til andre typer desserter som lages på bare noen få minutter har vi oppskrift på lavkarbo trollkrem med bringebær, lavkarbo ostekake i glass med jordbærpuré og lavkarbo kaffe mocca ostekake i glass med karamellsaus.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO JORDBÆRIS PÅ FEM MINUTTER
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 gram jordbær/bringebær/blåbær frosne
- 3 dl kremfløte (bruk fullfett kokosmelk for laktosefri iskrem)
- 3 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)
Toppingforslag
- Kakaopulver
- Raspet sukkerfri sjokolade
- Jordbær
- Hakket pistasjnøtter
- Sitronmelisse
Fremgangsmåte
- For å lage denne desserten på fem minutter trenger du en kraftig blender som klarer å knuse fryste jordbær. Dersom du ikke har dette kan du fint lage denne desserten, men da vil tilberedningstiden blir lengre.
- Bland alle ingrediensene i en blender og kjør masse sammen til du får en klumpfri iskrem. Serveres umiddelbart etter tilberedning.
- Dersom du ikke har en kraftig blender som klarer å knuse fryste jordbær kan du la bærene tine litt før du gjør den sammen prosessen som beskrevet over. Når dette gjøres med tinte bær vil du få milkshake. Legg da massen i en boks og sett dette i frysen i en times tid. Serveres når den har passe konsistens.
Superenkelt å lage, smaker nydelig
Fantastisk at en kan lage en så god iskrem på så kort tid. Tusen takk for flotte oppskrifter. Jeg bruker omhelse.no sine oppskrifter mye.