Lavkarbo riskrem med cottage cheese
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo «riskrem» lager du enkelt med bare noen få ingredienser. Denne desserten har bare 3,5 gram karbohydrater per porsjon. Så her kan du kose deg med noe søtt, som har liten påvirkning på blodsukkeret.
Riskrem smaker godt sammen med friske bær eller en rød saus. Prøv for eksempel med lavkarbo bringebærsaus eller lavkarbo kirsebærsaus.
Topp gjerne riskremen med hakkete mandler. Mandlene blir enda mer smaksrik dersom du rister de i en tørr stekepanne i noen minutter på sterk varme. Da får nøttene en sterkere nøttesmak.
Vi har brukt Røros cottage cheese i denne desserten, og synes denne cottage cheesen gir en myk konsistens som minner mest om riskrem. Tine cottage cheese har hardere «ostekuler», i forhold til Røros, men dette er smak og behag.
Du kan bruke den søtningen du foretrekker i den mengden du synes er passelig. Vi har brukt Sukrinmelis, men Finesse bakesukker kan også brukes og løser seg fint opp i desserten etter noen minutter, så lag den gjerne klar litt i forveien.
Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo riskrem
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 4 ss Sukrinmelis (eller annen foretrukket søtning)
- 0,5 ts vaniljepulver (eller noen dråper vaniljeessens)
- 300 g cottage cheese
Til servering
Fremgangsmåte
- Pisk kremfløte, søtning og vaniljepulver til krem. Smak til med rett mengde søtning.
- Rør inn cottage cheese i kremen.
- Server med bringebærsaus og eventuelt hakkede mandler.
Denne desserten er kjempegod. Lett å lage og smaker veldig godt. Tusen takk for fin oppskrift.
Glad for å høre at det falt i smak 🙂