Kirsebærsaus uten sukker – god til riskrem
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo kirsebærsaus passer godt som topping på lavkarbo riskrem med cottage cheese, eller du kan servere sausen til for eksempel gresk yoghurt.
Kirsebærsausen kan også spises som en egen dessert servert med litt kremfløte, ala kirsebærkompott uten sukker.
Tykningsmiddel
I oppskriften er det brukt gelatin som tykningsmiddel. Du kan også lage sausen uten gelatin, men dersom du ønsker en tykk saus anbefaler vi at du øke mengden søtning med noen spiseskjeer og tilsetter rundt 50 gram tyttebær per 300 gram kirsebær.
Tyttebær inneholder mye pektin som bidrar til å gi en fyldig og tykk konsistens på sausen.
Smak deg gjerne frem med rett mengde søtning og bruk den søtningen du foretrekker.
Synes du kirsebærsausen har for mange karbohydrater kan du gjerne lage 50/50 kirsebær- og bringebærsaus. Da må i så fall søtningen justeres.
Sjekk også ut vår oppskrift på lavkarbo bringebærsaus, som du finner her.
Lavkarbo kirsebærsaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 0,75 stk. gelatinplate (gelatinplaten kan klippes i to)
- 300 g fryste kirsebær
- 50 g sukkr gull
Fremgangsmåte
- Legg gelatinplaten i kaldt vann og la ligge i 10 min.
- Kok opp fryste kirsebær og søtning i en kjele. Ikke tilsett vann da bærene avgir rikelig med væske når de tiner. La blandingen putre i ca. 5 min.
- Trekk kjelen vekk fra varmen. Bland inn avrent gelatin og rør til gelatinet er oppløst.
- Sett i kjøleskap i minst 4 timer. Sausen blir fastere når den avkjøles.