Enkel lavkarbo butter chicken med blomkålris og “nanbrød”

Du trodde kanskje det måtte være vanskelig å lage indisk mat fra bunnen. Nå skal vi avsløre en hemmelighet, butter chicken kan også være enkel å lage. Du finner alle ingrediensene på en helt vanlig dagligvarebutikk. Følger du denne oppskriften får du en rett full av deilige smaker, som du kan imponere andre med.

Butter chicken kan lages vegansk og laktosefri, også er den selvsagt allerede glutenfri. Du lager butter chicken vegansk dersom du bytter smør med smør uten melk, bytter fløte med kokosmelk og bytter kylling med bønner og linser.

Server denne nydelige retten med en enkel salat, “nanbrød” og blomkålris.
Salaten lager du enkelt med for eksempel, salat, agurk, rødløk og cherrytomater. “Nanbrød” lager du enkelt ved å følge oppskriften til cloud bread, som du finner her. Når brødene er ferdig smører du de med smør, strør over hakket hvitløk og revet ost. Stekes midt i ovnen på 220 grader, varmluft.

Blomkålris lager du ved å følge oppskriften som du finner her. I denne retten er gurkemeie byttet med karri, fordi dette passer fint til butter chicken.

  • Nivå: Enkel
  • Ant: 2 pers.
  • Tid: 45 min

Ingredienser

Til ca to personer

  • 100 g smør (bruk smør uten melk dersom du vil gjøre retten laktosefri eller vegansk)
  • 1 stor løk
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 2 never koriander, en til gryten og en til garnityr
  • 2 ss tomatpure (bruk en pure med lavt innhold av karbohydrater)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 dl matfløte (kokosmelk kan brukes for å gjøre retten laktosefri eller vegansk)
  • 400 gram lårfilet av kylling (bytt kylling med tilsvarende mengde med bønner og linser av ditt valg, dersom du vil gjøre retten vegansk)
  • 1/4 rød paprika
  • 3 små champignon

Fremgangsmåte butter chicken

  1. Finhakk løk, chili, hvitløk og ingefær, men hold de ulike ingrediensene adskilt da de skal oppi gryten til ulikt tidspunkt. Hakk også en neve med koriander.
  2. Smelt smøret i en stor gryte. Gjerne en jerngryte.
  3. Tilsett løken og la denne frese på medium varme i ca. 5 minutter mens du rører i gryten.
  4. Tilsett hvitløk og chili. La dette frese i ca. 1 minutt.
  5. Tilsett tomatpure. La dette frese i ca. 2 minutter.
  6. Tilsett ingefær, en neve koriander, salt og pepper. Rør om.
  7. Sett ned temperaturen. Bruk en stavmikser til å lage en fin masse av alle ingrediensene i gryten.
  8. Hell forsiktig over matfløte, mens du rører godt.
  9. Sett temperaturen på medium varme og tilsett kylling, paprika og champignon.
  10. La gryten små putre under lokk i 20 minutter.
  11. Butter chicken pyntes med koriander. Serveres med en enkel salat, blomkålris og “nanbrød” (cloud bread).

Enkel butter chicken oppskrift

Butter chicken ingredienser

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search