Enkel lavkarbo butter chicken med blomkålris og «nanbrød»

Enkel lavkarbo butter chicken, deilig rett med spennende smaker!

Du trodde kanskje det måtte være vanskelig å lage indisk mat fra bunnen. Nå skal vi avsløre en hemmelighet, butter chicken kan også være enkel å lage. Du finner alle ingrediensene på en helt vanlig dagligvarebutikk. Følger du denne oppskriften får du en rett full av deilige smaker, som du kan imponere andre med.

Butter chicken kan lages vegansk og laktosefri, også er den selvsagt allerede glutenfri. Du lager butter chicken vegansk dersom du bytter smør med smør uten melk, bytter fløte med kokosmelk og bytter kylling med bønner og linser.

Server denne nydelige retten med en enkel salat, «nanbrød» og blomkålris.
Salaten lager du enkelt med for eksempel, salat, agurk, rødløk og cherrytomater. «Nanbrød» lager du enkelt ved å følge oppskriften til cloud bread, som du finner her. Når brødene er ferdig smører du de med smør, strør over hakket hvitløk og revet ost. Stekes midt i ovnen på 220 grader, varmluft.

Vi har også oppskrift på lavkarbo nanbrød som er laget med blant annet ost og havrefiber. Du finner oppskriften her.

Blomkålris lager du ved å følge oppskriften som du finner her. I denne retten er gurkemeie byttet med karri, fordi dette passer fint til butter chicken.

Butter chicken

OPPSKRIFT PÅ ENKEL LAVKARBO BUTTER CHICKEN

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 930kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 43g | Fett: 77g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 100 gram meierismør
  • 1 gul løk finhakket
  • 1 rød chili finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss ingefær finhakket
  • 1 potte koriander
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl fløte evt. kokosmelk
  • 400 gram lårfilet av kylling strimlet
  • 0,5 rød paprika strimlet
  • 3 små champignon skivet

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smøret i en stor gryte. Gjerne en jerngryte.
  • Tilsett løken og la denne frese på medium varme i ca. 5 minutter mens du rører i gryten.
  • Tilsett hvitløk og chili. La dette frese i ca. 1 minutt.
  • Tilsett tomatpuré. La dette frese i ca. 2 minutter.
  • Tilsett ingefær, én neve koriander, salt og pepper.
  • Bruk en stavmikser til å lage en fin masse av alle ingrediensene i gryten.
  • Sett ned temperaturen. Hell forsiktig over matfløte, mens du rører godt.
  • Sett temperaturen på medium varme og tilsett kylling, paprika og champignon.
  • La gryten småputre under lokk i 20 minutter. Dryss over fersk koriander før servering.

Kommentar

Serveres med en enkel salat, blomkålris og  lavkarbo nanbrød.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search