Lavkarbo hvitløksbaguetter – nydelig som middagstilbehør!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Savner du hvitløksbaguetter i et lavkarbo kosthold? Det gjorde vi også.
Derfor begynte vi å eksperimentere for å få til hvitløksbaguetter med den rette konsistensen og smaken, men i lavkarbo versjon. Vi brukte lavkarbo gjærbakst for å få dette til. Du kan lese mer om hvordan vi bruker gjær i lavkarbo bakst i denne linken.
Aktivering av gjær i lavkarbo bakst
For å aktivere gjæren må du bruke enten yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bruke lik mengde av alle sortene. Yaconsirup er det som aktiverer gjæren best.
Vi nevner likevel Finesse bakesukker i våre oppskrifter som foretrukket søtningsmiddel for å begrense mengden ingredienser man trenger på kjøkkenet. Men har du yaconsirup bruker du det. Du trenger 1-2 ts for å aktivere gjæren. Du kan da bruke hvilke som helst søtningsmiddel for å gi ekstra sødme til bollene.
Havrefiber
Som du ser har vi tilsatt havrefiber i denne oppskriften. Havrefiber er et reint fiberprodukt som er supert å bruke i lavkarbo bakst. Det er oppgitt å inneholde 0 karbohydrater.
Fiber blir ikke tatt opp i blodet. Derfor vil ikke havrefiber gi blodsukkerstigning, og er i så måte et perfekt lavkarboprodukt.
Havrefiber er også glutenfritt, som vil si at denne oppskriften gir deg nydelige glutenfrie baguetter.
Du finner havrefiber på helsekost og hos tights.no.
Lavkarbo hvitløksbaguette (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 150 g cottage cheese
- 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
- 50 g smeltet meierismør
- 3 egg str. M eller L
- 120 g havrefiber
- 2 ss fiberhusk (psyllium)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts Finesse bakesukker
- 1 ts tørrgjær
- 0,5 ts salt
- Egg til pensling
Hvitløksfyll
- 3 ss romtemperert meierismør
- 2 fedd raspet hvitløk
- 2 ss persille, frisk eller tørket
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
- Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med. Det er bedre at den er litt klissete enn at den er for tørr.
- Rull baguetter som du legger på et bakebrett med bakepapir. Skjær riller i baguettene.
- Legg baguettene på et bakebrett med bakepapir. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk brettet med plast og kjøkkenhåndklær. La heve i minimum 45 minutter.
- Pensle med pisket egg.
- Stek baguettene på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Steketid varierer ut ifra tykkelsen på baguettene.
- Pisk sammen smør, hvitløk og persille. Skjær litt lengre ned i rillene på baguettene og smør rikelig med hvitløkssmør i hver rille. Stek midt i ovnen i ytterligere 4 minutter.
God, vil def. beholde denne oppskriften.
Så bra at du likte oppskriften. Takk for tilbakemeldingen.