Lavkarbo snickers ostekake

Snickers ostekake er like godt som det høres ut!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Hvem liker ikke Snickers? Det er en av mine favorittsjokolader og derfor var det ekstra gøy å lage denne kaken! Lavkarbo Snickers ostekake – med deilig nøttebunn og fløyelsmyk og luftig ostekrem.

Lavkarbo snickers ostekake

Vi har testet kaken på «sukkerspisere» og kaken ble mer enn godkjent. Du kan derfor trygt servere denne Snickers ostekaken til enhver kakemums.

Bunnen er laget med utgangspunkt i vår oppskrift på lavkarbo suksessterte, hvor vi har byttet mandler med salte peanøtter. Dette ble skikkelig godt og passet perfekt til ostefyllet.

Husk at kaken må lages god tid før den skal serveres, slik at gelatinet i ostemassen får tid til å stivne.

Lavkarbo Snickers ostekake er glutenfri.

Lavkarbo snickers ostekake

Lavkarbo snickers ostekake

Lavkarbo snickers ostekake

LAVKARBO SNICKERS OSTEKAKE

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 3 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Serving: 1 kakestykke | Kalorier: 501kcal | Karbohydrater: 6.2g | Protein: 13.3g | Fett: 42.3g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Rund kakeform - 24 cm diameter

INGREDIENSER

Nøttebunn

Ostefyll

Sjokoladekrem

FREMGANGSMÅTE

Nøttebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stivpisk eggehvite. Tilsett finesse bakesukker og pisk til seig marengs.
  • Mal peanøtter til mel i en foodprosessor. Hakk sjokoladen. Vend peanøttmel og hakket sjokolade inn i marengsen.
  • Smør en rund kakeform med fett. Hell kakerøren i formen.
  • Stek kaken på midterste rille i ovnen i 17 minutter.
  • Avkjøles helt før du heller over ostefyllet.

Ostefyll

  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til litt rennende krem. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt gelatinplatene. Pisk til en klumpfri masse.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene. Hell over noen ss kokt vann, slik at gelatinet blir rennende. Hell smeltet gelatin i en tynn stråle i ostefyllet og pisk godt.
  • Dersom nøttebunnen har krympet i ovnen og ikke ligger helt i kant med kakeformen kan du presse bunnen litt inn mot kanten. Heller ostefyllet over den avkjølte nøttebunnen.
  • Sett kaken i kjøleskap i minimum to timer.

Sjokoladeganache

  • Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele. Tilsett hakket sjokolade. Rør til all sjokoladen har smeltet. Sett til avkjøling i noen timer, til det har stivnet.
  • Du kan enten helle sjokoladeganachen over ostefyllet og sette til kjøling eller la det stivne i kjelen og sprøyte det ut i rosetter når kaken er klar.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search