
Ja takk, meld meg på (gratis)
Snickers ostekake er like godt som det høres ut!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hvem liker ikke Snickers? Det er en av mine favorittsjokolader og derfor var det ekstra gøy å lage denne kaken! Lavkarbo Snickers ostekake – med deilig nøttebunn og fløyelsmyk og luftig ostekrem.
Vi har testet kaken på «sukkerspisere» og kaken ble mer enn godkjent. Du kan derfor trygt servere denne Snickers ostekaken til enhver kakemums.
Bunnen er laget med utgangspunkt i vår oppskrift på lavkarbo suksessterte, hvor vi har byttet mandler med salte peanøtter. Dette ble skikkelig godt og passet perfekt til ostefyllet.
Husk at kaken må lages god tid før den skal serveres, slik at gelatinet i ostemassen får tid til å stivne.
Lavkarbo Snickers ostekake er glutenfri.

Lavkarbo Snickers-ostekake
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Utstyr
- Rund kakeform - 24 cm diameter
Ingredienser
Nøttebunn
- 3 eggehviter
- 50 gram finesse bakesukker
- 300 gram salte peanøtter
- 50 gram sukkerfri sjokolade
Ostekrem
- 4 plater gelatin
- 3 dl kremfløte
- 200 gram kremost naturell
- 75 gram peanøttsmør
- 75 gram sukrinsirup caramel
- 125 gram finesse bakesukker
- 5 ss kakaopulver
- 0.25 ts vaniljepulver
Sjokoladekrem
- 1.5 dl kremfløte
- 150 gram sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte
Nøttebunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Stivpisk eggehvite og finesse bakesukker til seig marengs.
- Mal peanøttene til mel i en foodprosessor og grovhakk sjokoladen med en kniv før du vender dette inn i marengsen.
- Smør en 24 cm rund kakeform med smør før du heller kakerøren i formen.
- Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 17 minutter.
- Avkjøl bunnen i formen.
Ostekrem
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
- Pisk kremfløte til litt rennende krem. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt gelatinplatene. Pisk til en klumpfri masse.
- Klem vannet ut av gelatinplatene. Hell over noen ss kokt vann, slik at gelatinet blir rennende. Hell smeltet gelatin i en tynn stråle i ostekremen mens du pisker godt.
- Dersom nøttebunnen har krympet i ovnen og ikke ligger helt i kant med kakeformen kan du presse bunnen litt inn mot kanten. Hell ostekremen over nøttebunnen.
- Sett kaken i kjøleskap i minimum to timer.
Sjokoladeganache
- Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele. Tilsett hakket sjokolade. Rør til all sjokoladen har smeltet. Sett til avkjøling i noen timer slik at du får en fast krem.
- Du kan enten helle flytende sjokoladeganachen over ostekremen og sette tilbake i kjøleskap eller la ganachen stivne i kjelen og sprøyte det i rosetter over ostekremen.