Lavkarbo kaffe mocca milkshake – en favoritt blant våre lesere
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Milkshake er en drikk de fleste liker og som kommer i mange forskjellige smaker. Er du glad i kaffe og milkshake? Da vil du nok elske denne varianten.
Lavkarbo iskrem
Vi har brukt vår egen lavkarbo iskrem i denne oppskriften, men du kan fint bruke iskrem uten tilsatt sukker fra butikken. Diplom-is vanilje uten tilsatt sukker inneholder 14 gram karbohydrater per 100 gram, som er ganske lavt til å være iskrem. De har også andre varianter med blant annet karamell og sjokolade.
Kaldbrygget kaffe – cold brew
Vi har tilsatt kaldbrygget kaffe i denne milkshaken, men du kan selvsagt bruke vanlig traktekaffe eller en annen kaffevariant, så lenge den er avkjølt.
Cold brew, eller kaldbrygget kaffe som vi sier i norge, er blitt mer og mer populært og det har sin helt spesielle grunn. Kaldbrygget kaffe har en annen aroma og sødme enn hva varm brygget kaffe har.
Trakter du kaffen på den vanlige måten får du kaffe med innslag av bitterhet og syre. Kaldbrygget kaffe får en søtlig smak og smaker mindre bittert og surt.
Vi kan anbefale SunnRask Frokostkaffe Gourmet fra Tights.no.
Delikat utseende
For å få et delikat og rustikt preg på denne milkshaken har vi rullet glassene i Monster – Sugar Free Topping – Salted Caramel som er kjøpt på tights.no. Etter at glassene er rullet i karamellsirup har vi dyppet de i hakkede salte peanøtter.
Vi syntes lavkarbo kaffe mocca milkshake smaker godt med pisket krem på toppet. Men du kan selvsagt la være å tilsette krem. Dette er smak og behag.
Liker du smaken av kaffe og sjokolade, da kan vi anbefale denne digge desserten, Lavkarbo kaffe mocca ostekake i glass.
Lavkarbo kaffe mocca milkshake
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- Monster salted caramel sirup
- Salte peanøtter
- 1 dl kremfløte
- 0.5 dl kaldbrygget kaffe evt. kald traktekaffe
- 3 ss pekansmør kan utelates
- 6-8 ss lavkarbo iskrem - uten tilsatt sukker med smak av vanilje (kjøpt eller hjemmelaget)
- 1.5 dl mandelmelk uten sukker evt. fløte
- 1-2 ss kakaopulver
- 6 stk. isbiter
Fremgangsmåte
- Hell sirup på et fat og rull toppen av glassene i sirup. Dypp så i hakket peanøtt.
- Pisk kremfløte til krem i en egen bolle.
- Bland sammen resten av ingrediensene i en blender og bland til en kremig masse. Hell milkshaken i glassene. Topp med pisket krem. Rasp gjerne over litt sjokolade eller dryss over kaffepulver.