Oppskrift på kaldbrygget kaffe

Cold brew eller kaldbrygget kaffe – aromatisk kaffe med hint av sødme!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Cold brew, eller kaldbrygget kaffe som vi sier i norge, er blitt mer og mer populært og det har sin helt spesielle grunn. Kaldbrygget kaffe har en annen aroma og sødme enn hva varm brygget kaffe har. Trakter du kaffen på den vanlige måten får du kaffe med innslag av bitterhet og syre. Kaldbrygget kaffe får en søtlig smak og smaker mindre bittert og surt.

Kaldbrygget kaffe er ikke det samme som iskaffe, da iskaffe er varmbrygget før den kjøles ned og serveres kald. Smaken på iskaffe og cold brew er derfor ulik.

Vi har brukt SunnRask Frokostkaffe Gourme fra Tights.no, og syntes at denne ga perfekt smak til vår kaldbrygget kaffe. Kaffen er også god varm og kan brukes som helt vanlig kaffe i kaffetrakteren.

Lavkarbo kaldbrygget kaffe

Prøv deg frem med ønsket mengde kaffe og varier styrken på kaffebrygget enkelt ved å stoppe bryggingen når du har fått ønsket kaffesmak. Dette kjenner du enkelt ved å smake på kaffen underveis. Etter at kaffen er filtrert vil bryggingsprosessen stoppe og kaffen kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet.

Server gjerne kaffen med isbiter og usøtet mandelmelk, eller med fløte. Kaffen er også god med et par dråper vaniljeekstrakt, som du får kjøpt på tights.no: Monster Lavkarbo Zero Drops – Vanilla Vacation Tights.no. Smak deg frem til ønsket smak.

Lavkarbo kaldbrygget kaffe

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo kaldbrygget kaffe

OPPSKRIFT PÅ KALDBRYGGET KAFFE

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 10 timer
Antall: 6 kopper
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland kaldt vann og filtermalt kaffe i en mugge eller lignende. Rørt rundt. La blandingen stå 10 minutter på kjøkkenbenken før du rører en gang til.
  • Sett muggen til kjøling i kjøleskap i minimum 10 timer og gjerne opp til 16 timer.
  • Filtrer kaffen gjennom et reint kjøkkenhåndkle. Dette gjør du enkel ved å legge kjøkkenhåndkleet over en bakebolle og heller kaffen gjennom. Press all væsken gjennom håndkleet ved å klemme det i hendene.
  • Skyll muggen og hell kaffen tilbake i muggen og oppbevar i kjøleskap til den skal drikkes.
  • Server kaldbrygget kaffe i glass med isbiter og bland gjerne inn usøtet mandelmelk eller en annen melk du foretrekker.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search