Lavkarbo koppbrød (mikrobrød) – laget på få minutter (glutenfritt)





Lavkarbo koppbrød, eller «mikrobrød»

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Dette enkle og hurtiglagde koppbrødet er perfekt for deg som ønsker et lavkarbo-alternativ til brød. På bare 90 sekunder i mikrobølgeovnen kan du lage et næringsrikt brød som er glutenfritt og rikt på sunt fett og fiber.

Dette brødet egner seg godt i matpakken med ditt favorittpålegg. Smaken kan minne om lyst brød, som også gjør det egnet til lavkarbo smørbrød med reker.

Lavkarbo mikrobrød kan lages med flere variasjoner, for eksempel ved å tilsette revet ost eller andre typer nøtter eller frø. I denne oppskriften er det brukt chiafrø for å tilføre ekstra næring og fiber. Chiafrø kan derfor utelates, uten at dette påvirker resultatet. 

Lavkarbo koppbrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo koppbrød. Foto, Marie Gundersen.

Brødet kan lages uten nøtter med sesammel som erstatning.

Lavkarbo koppbrød kan ristes i brødristeren for å få sprø skorpe. Ristet brød servert med smør og syltetøy uten sukker, tilfredsstiller søtsuget.

Oppskriften på lavkarbo koppbrød er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo koppbrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo 90 sekunders koppbrød (glutenfritt)

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 10 minutter
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 1 porsjon | Kalorier: 373kcal | Karbohydrater: 1,8g | Protein: 16g | Fett: 33g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 ss klarnet smør eller meierismør
  • 1 ts chiafrø
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 30 g mandelmel (ikke fettredusert)

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en kopp i mikrobølgeovnen.
  • Bland chiafrø, bakepulver og salt inn i det smeltede smøret ved hjelp av en gaffel.
  • Tilsett egg og rør godt, før du tilsetter mandelmel og blander alt sammen til en jevn røre. La røren svelle i 2 minutter.
  • Sett koppen i mikrobølgeovnen på maks effekt i 1 minutt og 30 sekunder. La brødet hvile noen minutter før du tar det ut av koppen og skjærer det i skiver.
  • Bruk gjerne brødrister for sprø overflate.

Viser 4 kommentarer
  • Siv
    Svar

    Hei. Kan jeg droppe Chia frø?

    • Svar

      Hei, ja det går helt fint. Det står informasjon om dette i teksten over oppskriften 🙂

  • Marie Gundersen
    Svar

    Hei Gabriele!
    Så kjekt å høre at du liker oppskriftene. Takk for innspill og vi tar det med oss videre i planleggingen.

    Hilsen Marie

  • Gabriele
    Svar

    Hei Marie,
    Tusen takk for fine oppskrifter ‼️Hadde en gang en hyggelig nabo som også het Marie Gundersen, mon tro om det er deg?
    Det jeg synes mangler er hvorvidt det er lurt å bruke micro, opplyse folk om at de kjøper heller mindre men kvalitativt bedre kjøtt og fisk og fjærkre mtp belastninger, men det går nok utenfor rammen. Har brukt en del av oppskriftene, men lager mye intuitiv mat som jeg kaller det. Hilsen Gabriele

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search