
Ja takk, meld meg på (gratis)
Panna cotta uten melk og fløte, med samme gode smaken!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Panna cotta lages opprinnelig med fløte eller fløte og melk. Det er mange som enten ikke tåler melkeprodukter eller som tåler melkeprodukter dårlig, også er det noen som ikke ønsker å innta melkeprodukter fordi det stagnerer vektnedgangen.
Vi ønsker å tilby varierte oppskrifter som treffer flest mulig. Slik at det blir enklere å spise lavkarbo for alle.
Det som er fint med denne desserten er at den ikke bare inneholder svært få karbohydrater, den inneholder også få kalorier. Desserten kan derfor fint spises som en frokost, lunsj eller kveldsmåltid uten at man inntar store mengder kalorier.
Du finner vår oppskrift på lavkarbo panna cotta med fløte og vaniljesmak her. Vi har også en versjon med lakris, som du finner her.
Litt om ingrediensene
I denne oppskriften har vi brukt Alpro cooking istedenfor fløte.
Faktisk så inneholder Alpro cooking bare 1.2 gram karbohydrater, mens fløte inneholder 2.9 gram karbohydrater per 100 gram. Et annet alternativ er Almond dream cuisine/mandelfløte som kun inneholder 0.2 gram karbohydrater per 100 gram.
Du finner begge alternativene i allergihyllen i butikker med bredt utvalg.
Et annet alternativ er fullfett kokosmelk. For de som ikke liker smaken av kokosmelk vil vi si at smaken kamufleres når kokosmelken blandes med søtning, sitron og vanilje.
Bærsausen er laget av bringebær. Du kan gjerne bruke andre bær. Prøv for eksempel med blåbær eller jordbær. Blåbær inneholder 12,1 gram karbohydrater per 100 gram og jordbær har 6,6 gram karbohydrater.
Som søtning har vi brukt Finesse bakesukker. Du kan bruke den søtningen du foretrekker.
Du finner flere lavkarbo dessertoppskrifter her.

LAVKARBO PANNA COTTA UTEN MELKEPRODUKTER
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Lavkarbo panna cotta
- 2 gelatinplater
- 2.5 dl alpro cooking evt. mandelfløte eller fullfett kokosmelk
- 0.5 stk. sitron (saften og sitronskall)
- 4 ss finesse bakesukker
- 1 klype vaniljepulver
Bringebærsaus
- 100 gram frosne bringebær
- 2 ss finesse bakesukker
Fremgangsmåte
Lavkarbo panna cotta
- Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ti minutter.
- Vask sitronen, rasp av sitronskall og press ut saften.
- Varm Alpro cooking, sitronskall, sitronsaft, finesse bakesukker og vaniljepulver i en kjele. Varmes til kokepunktet.
- Klem ut vann fra gelatinplatene og tilsett i kjelen. Rør til alt er oppløst.
- Hell røren i serveringsglass og sett i kjøleskap i minimum 2 timer.
Bringebærsaus
- Varm bær og finesse bakesukker i en kjele. Press bærene gjennom et dørslag slik at du får en saus uten frø.
- Hell røren over panna cottaen når den har stivnet.