Lavkarbo sellerirotsalat med sennep

Lavkarbo sellerirotsalat – perfekt tilbehør til juleribben eller som erstatter for potetsalat til grillmat

Lavkarbo sellerirotsalat med sennep er en smaksrik og spennende rett som passer veldig godt til ribbe. Denne sellerirotsalaten minner om potetsalat, men Dijon-sennepen gir den den en noe mer markant smak. Salaten serveres kald som tilbehør.

Men det er ikke bare ribbe du kan nyte denne salaten til. Server den for eksempel som tilbehør til en nydelig pøls og lompe. Eller til all den gode grillmaten som nytes om sommeren.

Dijon sennep

Dijon sennep har svært lavt karbohydratinnhold og er derfor en fin sennep å anvende i et lavkarbo kosthold. Vil du lese litt mer om denne nydelige sennepen, finner du mer informasjon om den her.

Vi har også andre gode alternativer til julematen, som for eksempel lavkarbo rødkål dampet i rødvin. Den finner du oppskrift til her.

Vi har også mange nydelige lavkarbo desserter, dersom du ønsker inspirasjon, finner du oppskriftene her.

Lavkarbo sellerirotsalat med sennep
Lavkarbo sellerirotsalat med sennep!

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SELLERIROTSALAT MED SENNEP

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 233kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 4g | Fett: 22g
Allergener
Melk
Nøtter
Selleri
Sennep
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 200 gram sellerirot
  • 1 sjalottløk finhakket
  • 150 gram crème fraîche
  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 ts sukrinmelis
  • Salt og pepper
  • 1 neve valnøtter grovhakket
  • Timian eller kruspersille

FREMGANGSMÅTE

  • Fjern det ytterste laget på selleriroten og skjær den i terninger. Legg terningene i en kjele, fyll med vann slik at det dekker selleriroten. Dryss over salt og kok opp. La koke i ca. 10 minutter. Sjekk underveis, og ta pannen vekk fra platen når selleriroten er mør.
  • Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på varmen og frés bort resten av vannet. La deretter selleriroten avkjøles.
  • Bland creme fraiché, sennep, hvitvinseddik, sukrin melis, salt og pepper i en romslig bolle.
  • Tilsett sellerirotterningene og finhakket sjalottløk i bollen med det andre. Rør godt.
  • Dryss over hakkede valnøtter og urter.

Kommentar

Lavkarbo sellerirotsalat med sennep smaker nydelig som tilbehør til ribbe eller grillmat!
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search