Lavkarbo sellerirotpuré
Sellerirotpuré passer perfekt til din lavkarbo middag. Det kan brukes til både kjøtt og fisk eller til en god lavkarbo gryte.
Sellerirot er en grønnsak som fint inngår i et lavkarbo kosthold da den inneholder 2,8 gram karbohydrater per 100 gram. Sellerirot er en anvendelig og smaksrik grønnsak som du kan bruke som erstatter for potet. Du kan for eksempel lage sellerirotfries eller bakt sellerirot som tilbehør til lavkarbo middag.
Ønsker du tips til annet middagstilbehør, finner du oppskrift til bland annet blomkålris naturell eller blomkålris med både mandler eller grønnkål, blomkålpuré, bakt sellerirot med flere. Du finner oppskriftene her.
Ønsker du oppskrift til andre lavkarbomiddager finner du det her.
Sellerirotpuré
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 500 g sellerirot
- 2 ss meierismør
- 1 ss Crème fraîche (valgfritt)
- 1 krm malt muskat
- Salt og pepper
- 2 ss finhakket kruspersille
Fremgangsmåte
- Rens og skjær selleriroten i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
- Hell av vannet og lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn smør, Crème fraîche, muskat, salt og pepper. Crème fraîche gir en fyldigere og mer kremet konsistens.
- Rør inn finhakket kruspersille etter ønske.
Den blir brukt ofte her i huset, kjempegod til stekt laks
Så kjekt å høre! Takk for tilbakemeldingen 🙂
Kosa meg med stekt laks og sellerirotpure i går, kjempegodt, kommer til å lage purè flere ganger.
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Bare elsker denne sellerirotmosen
Så bra! 😀