Lavkarbo troika – superenkelt å lage!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Troika smaker nydelig også er det så enkelt å lage. Hva er vel bedre enn det? Det er heller ikke noen kunst å lage troika lavkarbo. Faktisk er det ganske enkelt.
Vi har fjusket litt med kjøpt sukkerfri marsipan og sukkerfritt gelépulver.
Troika er en sjokolade som produseres av Nidars fabrikk i Trondheim. Sjokoladen har fyll av trøffel, marsipan og bringebærgelé i tre lag som er dekket med et lag mørk sjokolade.
Den ble først lansert i 1939 med navnet Gelétrøffel. Sjokoladens navn er inspirert av det russiske ordet «Trojka» som beskriver et trespann av hester, eller en gruppe på tre (kilde: wikipedia).
Litt om ingrediensene
Marsipanlaget kan lages av hjemmelaget marsipan eller du kan kjøpe ferdig sukkerfri marsipan. Her finner du oppskrift til vår nydelig sukkerfrie marsipan. Du finner ulike marsipanalternativer på tight.no. Du kan for eksempel kjøpe marsipanpulver som skal blandes med vann. Eller du kan kjøpe Monster sukkerfri marsipan.
Vi har brukt Eldorado sin sukkerfrie gelé, men tilsatt to dl vann istedenfor fem dl som anvist på pakken. Geléen blir fastere med mindre væske. Du kan bruke jordbær eller bringebærgelé. Originalversjonen av Troika lages med bringebærgelé. Tights.no selger også sukkerfri gele, som du finner her.
Trøffellaget er laget med Monster lavkarbo Belgisk mørk sjokolade og kremfløte. Vi syntes mørk sjokolade gir en kraftigere sjokoladesmak til troikaen, men du kan bruke den sjokoladen du foretrekker.
Lavkarbo Troika
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Marsipanlag
- 200 g sukkerfri marsipan (hjemmelaget eller kjøpt)
Trøffellag
- 1 dl kremfløte
- 100 g mørk sjokolade uten sukker
Gelélag
- 2 dl kokt vann
- 1 pakke bringebærgelé uten sukker
Sjokoladetrekk
- 100 g mørk sjokolade uten sukker
- 1 ts kokosolje evt. delfiafett
Fremgangsmåte
- Trykk marsipanen ned i en matboks som er kledd med bakepapir.
- Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen og tilsett hakket sjokolade. Rør til alt er smeltet. Hell flytende trøffel over marsipanen i boksen og sett i kjøleskap i noen timer, eller over natten, slik at det blir fast.
- Bland gelépulver i kokt vann. Rør til alt er oppløst. Avkjøl geléen før du heller den over nougaten i matboksen. Sett til kjøling i minst 2 timer.
- Når geléen har stivnet skjærer du konfekten i ønsket størrelse.
- Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad. Avkjøl sjokoladen litt slik at ikke geléen smelter når den dyppes. Dypp bitene i smeltet sjokolade og legg de på et bakepapirkledd brett. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet.