Lavkarbo troika – marsipan, trøffel og gelé!

Lavkarbo troika – superenkelt å lage!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Troika smaker nydelig også er det så enkelt å lage. Hva er vel bedre enn det? Det er heller ikke noen kunst å lage troika lavkarbo. Faktisk er det ganske enkelt.

Vi har fjusket litt med kjøpt sukkerfri marsipan og sukkerfritt gelépulver.

Troika er en sjokolade som produseres av Nidars fabrikk i Trondheim. Sjokoladen har fyll av trøffel, marsipan og bringebærgelé i tre lag som er dekket med et lag mørk sjokolade.

Den ble først lansert i 1939 med navnet Gelétrøffel. Sjokoladens navn er inspirert av det russiske ordet «Trojka» som beskriver et trespann av hester, eller en gruppe på tre (kilde: wikipedia).

Lavkarbo troika

Lavkarbo troika

Litt om ingrediensene

Marsipanlaget kan lages av hjemmelaget marsipan eller du kan kjøpe ferdig sukkerfri marsipan. Her finner du oppskrift til vår nydelig sukkerfrie marsipan. Du finner ulike marsipanalternativer på tight.no. Du kan for eksempel kjøpe marsipanpulver som skal blandes med vann. Eller du kan kjøpe Monster sukkerfri marsipan.

Vi har brukt Eldorado sin sukkerfrie gelé, men tilsatt to dl vann istedenfor fem dl som anvist på pakken. Geléen blir fastere med mindre væske. Du kan bruke jordbær eller bringebærgelé. Originalversjonen av Troika lages med bringebærgelé.

Trøffellaget er laget med Monster lavkarbo Belgisk mørk sjokolade og kremfløte. Vi syntes mørk sjokolade gir en kraftigere sjokoladesmak til troikaen, men du kan bruke den sjokoladen du foretrekker.

Lavkarbo troika

Lavkarbo troika

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TROIKA

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 3 hrs 30 mins
Antall: 1 batch (1 batch gir 12 troika)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 182kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 4g | Fett: 16g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Marsipanlag

Trøffellag

Gelélag

  • 2 dl kokt vann
  • 1 pakke Eldorado sukkerfri bringebærgelé

Sjokoladetrekk

FREMGANGSMÅTE

  • Trykk marsipanen ned i en matbok som er kledd med bakepapir.
  • Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen fra varmen og tilsett sjokoladen. Rør til alt har smeltet. Hell flytende trøffel over marsipanen i boksen og sett til kjøling i 30 minutter.
  • Bland gelépulveret i kokt vann. Rør til alt er oppløst. Hell røren over sjokoladelaget. Sett til kjøling i to timer.
  • Når geléen har stivnet skjærer du troikabiter i ønsket størrelse.
  • Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad. Avkjøl sjokoladen litt slik at ikke geléen smelter når den dyppes. Dypp troikabitene i smeltet sjokolade og legg de på et bakepapirkledd brett. Sett til kjøling til sjokoladen har stivnet.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search