
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo troika – superenkelt å lage!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Troika smaker nydelig også er det så enkelt å lage. Hva er vel bedre enn det? Det er heller ikke noen kunst å lage troika lavkarbo. Faktisk er det ganske enkelt.
Vi har fjusket litt med kjøpt sukkerfri marsipan og sukkerfritt gelépulver.
Troika er en sjokolade som produseres av Nidars fabrikk i Trondheim. Sjokoladen har fyll av trøffel, marsipan og bringebærgelé i tre lag som er dekket med et lag mørk sjokolade.
Den ble først lansert i 1939 med navnet Gelétrøffel. Sjokoladens navn er inspirert av det russiske ordet «Trojka» som beskriver et trespann av hester, eller en gruppe på tre (kilde: wikipedia).
Litt om ingrediensene
Marsipanlaget kan lages av hjemmelaget marsipan eller du kan kjøpe ferdig sukkerfri marsipan. Her finner du oppskrift til vår nydelig sukkerfrie marsipan. Du finner ulike marsipanalternativer på tight.no. Du kan for eksempel kjøpe marsipanpulver som skal blandes med vann. Eller du kan kjøpe Monster sukkerfri marsipan.
Vi har brukt Eldorado sin sukkerfrie gelé, men tilsatt to dl vann istedenfor fem dl som anvist på pakken. Geléen blir fastere med mindre væske. Du kan bruke jordbær eller bringebærgelé. Originalversjonen av Troika lages med bringebærgelé. Tights.no selger også sukkerfri gele, som du finner her.
Trøffellaget er laget med Monster lavkarbo Belgisk mørk sjokolade og kremfløte. Vi syntes mørk sjokolade gir en kraftigere sjokoladesmak til troikaen, men du kan bruke den sjokoladen du foretrekker.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO TROIKA
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Marsipanlag
- 200 gram sukkerfri marsipan (hjemmelaget eller kjøpt)
Trøffellag
- 1 dl kremfløte
- 100 gram sukkerfri mørk sjokolade
Gelélag
- 2 dl kokt vann
- 1 pakke sukkerfri bringebærgelé
Sjokoladetrekk
- 100 gram sukkerfri mørk sjokolade
- 1 ts kokosolje evt. delfiafett
Fremgangsmåte
- Trykk marsipanen ned i en matbok som er kledd med bakepapir.
- Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen fra varmen og tilsett sjokoladen. Rør til alt har smeltet. Hell flytende trøffel over marsipanen i boksen og sett til kjøling i 30 minutter.
- Bland gelépulveret i kokt vann. Rør til alt er oppløst. Hell røren over sjokoladelaget. Sett til kjøling i to timer.
- Når geléen har stivnet skjærer du troikabiter i ønsket størrelse.
- Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad. Avkjøl sjokoladen litt slik at ikke geléen smelter når den dyppes. Dypp troikabitene i smeltet sjokolade og legg de på et bakepapirkledd brett. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet.