Lavkarbo bearnaisesaus – fyldig og god saus som passer til det meste!
Bearnaisesaus er en saus som ikke trenger å gjøres lavkarbo da den stort sett er lavkarbo etter originaloppskriften. Det brukes ofte hvitvin i sausen og da må man selvsagt undersøke at hvitvinen man bruker er lavkarbo.
Vi har laget vår bearnaisesaus uten hvitvin og heller brukt hvitvinseddik fordi dette er en ingrediens som de fleste har hjemme og som holder seg lenge. Fordelen med å bruke hvitvin er selvsagt at kokken kan nyte resten av vinen når sausen har fått sitt.
Estragon er hovedingrediensen i denne sausen og det er urten som gir sausen den karakteristiske smaken. Estragon smaker pepperaktig og lett bitter, med en svak smak av anis. Du kan lese mer om estragon på bama.no.
Tilberedningstips
Bearnaisesaus kan sprekke slik at fettet skiller seg fra proteinet i sausen. Det er derfor viktig at sausen varmes forsiktig opp og ikke kokes. Dersom sausen sprekker underveis vil den sannsynligvis samle seg igjen med den siste eggeplommen som tilsettes rett før servering.
Du finner mange flere lavkarbo oppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BEARNAISESAUS
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 eggeplommer
- 125 g meierismør
- 1 ts estragon (smak evt. til med mer)
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts hvitvinseddik
- 1 ss kaldt vann
- 1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
- Varm halvparten av eggeplommene og hele mengden meierismør i en liten kjele. Bruk svak varme slik at smøret smelter langsomt. Rør underveis.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og varm sausen til medium varme. Sausen skal ikke koke, da den lett kan skille seg.
- Pisk inn den andre halvparten av eggeplommene like før servering.
Prøvde denne idag😊 smaken var kjempe god 🤩. Men slet litt også med den, den ble ikke tykk selvom jeg fulgte oppskriften nøye 🤔 hva kan jeg gjort galt? Skulle jeg rørt mye mer eller hatt svakere varme? Finnes det kanskje video på Instagram når du lager den? 😊😊
Det kan være at smøret har blir for varm. Dersom du prøver igjen og opplever det samme kan du tilsette noen spiseskjeer iskaldt vann, men du rører kraftig. Det kan samle og tykne sausen.
Sleit litt med denne. Ble dominert av smøret. Men dagens egg er kanskje litt små. Måtte bli 5 egg. Men ellers ble den veldig god.
Takk for tilbakemeldingen! Glad du fikk det til med litt flere egg 🙂