Lavkarbo bearnaisesaus





Lavkarbo bearnaisesaus – fyldig og god saus som passer til det meste!

Bearnaisesaus er en saus som ikke trenger å gjøres lavkarbo da den stort sett er lavkarbo etter originaloppskriften. Det brukes ofte hvitvin i sausen og da må man selvsagt undersøke at hvitvinen man bruker er lavkarbo.

Lavkarbo bearnaisesaus

Lavkarbo bearnaisesaus

Vi har laget vår bearnaisesaus uten hvitvin og heller brukt hvitvinseddik fordi dette er en ingrediens som de fleste har hjemme og som holder seg lenge. Fordelen med å bruke hvitvin er selvsagt at kokken kan nyte resten av vinen når sausen har fått sitt.

Estragon er hovedingrediensen i denne sausen og det er urten som gir sausen den karakteristiske smaken. Estragon smaker pepperaktig og lett bitter, med en svak smak av anis. Du kan lese mer om estragon på bama.no.

Lavkarbo svinesnadder med bearnaisesaus

Lavkarbo svinesnadder med bearnaisesaus

Tilberedningstips

Bearnaisesaus kan sprekke slik at fettet skiller seg fra proteinet i sausen. Det er derfor viktig at sausen varmes forsiktig opp og ikke kokes. Dersom sausen sprekker underveis vil den sannsynligvis samle seg igjen med den siste eggeplommen som tilsettes rett før servering.

Du finner mange flere lavkarbo oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo bearnaisesaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BEARNAISESAUS

4 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 282kcal | Karbohydrater: 0.3g | Protein: 4.6g | Fett: 29.3g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 125 gram meierismør
  • 1 ts estragon (smak evt. til med mer)
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts hvitvinseddik
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Varm halvparten av eggeplommene og hele mengden meierismør i en liten kjele. Bruk svak varme slik at smøret smelter langsomt. Rør underveis.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og varm sausen til medium varme. Sausen skal ikke koke, da den lett kan skille seg.
  • Pisk inn den andre halvparten av eggeplommene like før servering.

Kommentar

Dersom sausen har skilt seg underveis skal du følge prosessen videre helt til du har tilført den siste eggeplommen. Eggeplommen vil stabilisere massen slik at sausen blir fast og samlet. 

Viser 2 kommentarer
  • Amund Grønvold
    Svar

    4 stjerner
    Sleit litt med denne. Ble dominert av smøret. Men dagens egg er kanskje litt små. Måtte bli 5 egg. Men ellers ble den veldig god.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search