Fyldig og smaksrik hjemmelaget bretagnesaus!
Bretagnesaus passer til det meste. Prøv den gjerne til vår oppskrift på lavkarbo kyllingtallerken. Du finner oppskriften her.
Vi har brukt rød pesto for å få frem den gode bretagnesmaken. Sausen er også glutenfri.
Du kan velge om du vil lage sausen med fullfett kokosmelk eller kremfløte. Din foretrukne plantefløte, Gryr, Alpro etc, fungerer også.
Er du på utkikk etter andre lavkarbo oppskrifter finner du mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo bretagnesaus
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 dl kremfløte evt. fullfett kokosmelk eller plantefløte
- 2 ts kyllingfond
- 2 ts rød pesto
- 2 ts glutenfri soyasaus
- 1 ts paprikapulver
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la koke i 20 minutter, til sausen tykner.
Hei 😊 noe man kan ersatatte rød pesto med? Da jeg ikke tåler denne. Takker for svar.
Du kan jo prøve med rød curry paste f.eks men da vil det bli en annen smak. Eventuelt kan du lage en annen type saus til.