Lavkarbo sukkerbrød, med den samme gode smaken!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Sukkerbrød brukes som bunn i bløtkake eller marsipankake. Dette er tradisjonelle kaker og vi måtte selvsagt ha en lavkarbo versjon i vår kakesamling. Vi har satt sammen en veldig god bløtkake med vaniljekrem, fløtekrem og bær. Du finner oppskriften her.
Vi kom frem til denne oppskriften etter å ha forsøkt først en versjon med mandelmel. Vi synes mandelmel gir et saftig resultat i kaker, men siden kaken ikke inneholder smaksforsterkere som krydder eller sjokolade synes vi at smaken av mandler ble for dominant.
Vi gjorde derfor et bytte mellom mandelmel og pofiber, og fikk da et sukkerbrød som smaker slik vi synes et sukkerbrød skal smake. Kaken er saftig og har en mild smak av vanilje.
Bruk gjerne denne oppskriften som base og eksperimenter med ulike smaker. Tilsett for eksempel krydder som passer i en krydderkake og topp med smørkrem. Eller tilsett kakaopulver og litt sterk kaffe for en enkel oppskrift på lavkarbo og glutenfri sjokoladekake uten nøtter.
Vi har allerede oppskrift på en veldig populær saftig sjokoladekake og en krydderkake, dersom du vil ha mer kakeinspirasjon. Sjekk gjerne ut vår samleside for kaker og bla deg gjennom arkivet.
Lavkarbo sukkerbrød
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 egg
- 80 g Finesse bakesukker
- 100 g smeltet meierismør
- 1,5 dl kremfløte
- 30 g havrefiber
- 30 g pofiber
- 1,5 ts bakepulver
- 0,25 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Bland inn de øvrige ingrediensene. La røren svelle i ca. 5 min.
- Dekk bunnen av en springform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i 30-35 min.
- Avkjøl kaken i formen og vent til kaken er helt avkjølt før du deler den i to.