Lavkarbo saftig sukkerbrød uten nøtter og gluten

Lavkarbo sukkerbrød, med den samme gode smaken!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Sukkerbrød brukes som bunn i bløtkake eller marsipankake. Dette er tradisjonelle kaker og vi måtte selvsagt ha en lavkarbo versjon i vår kakesamling. Vi har satt sammen en veldig god bløtkake med vaniljekrem, fløtekrem og bær. Du finner oppskriften her.

Vi kom frem til denne oppskriften etter å ha forsøkt først en versjon med mandelmel. Vi syntes mandelmel gir et saftig resultat i kaker, men siden kaken ikke inneholder smaksforsterkere som krydder eller sjokolade syntes vi at smaken av mandler ble for dominant.

Vi gjorde derfor et bytte mellom mandelmel og pofiber, og fikk da et sukkerbrød som smaker slik vi syntes et sukkerbrød skal smake. Kaken er saftig og har en mild smak av vanilje.

Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem

Bruk gjerne denne oppskriften som base og eksperimenter med ulike typer smaker. Tilsett for eksempel krydder som passer i en krydderkake og topp med smørkrem. Eller hold igjen litt havrefiber og tilsett kakaopulver og litt sterk kaffe for en enkel oppskrift på lavkarbo og glutenfri sjokoladekake uten nøtter.

Vi har allerede oppskrift på en veldig populær saftig sjokoladekake og en krydderkake, dersom du vil ha mer kakeinspirasjon. Sjekk gjerne ut vår samleside for kaker og bla deg gjennom arkivet.

Lavkarbo bløtkake sukkerbrød

LAVKARBO SUKKERBRØD

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Serving: 1 kakestykke | Kalorier: 146kcal | Karbohydrater: 1.1g | Protein: 3.5g | Fett: 12g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene.
  • Smør en 24 cm rund form med smør eller olje. Hell røren i formen og bruk en slikkepott til å få en jevn overflate.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en bakenål før du tar den ut av ovnen.
  • Vent til kaken er helt avkjølt før du eventuelt deler den i to.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search