Lavkarbo frølapper
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vår populære oppskrift på lavkarbo ostelapper er utgangspunktet for denne oppskriften på lavkarbo frølapper! Nå har vi inkludert næringsrike frø og kjerner, som gir en deilig crunch og økt metthetsfølelse.
Med denne videreutviklingen kan du enkelt tilpasse oppskriften etter dine preferanser – prøv for eksempel hakkede nøtter for ekstra tyggemotstand, eller bruk ulike frø for å variere smaken. Frølappene kan toppes med det du foretrekker av hakkede nøtter, frø eller valmuefrø.
Lavkarbo frølapper er allsidige og kan brukes som erstatning for både brød og knekkebrød. Topp dem for eksempel med smør, kremost eller avokado til frokost, eller bruk dem som base for sandwich til lunsj. Du kan enten smøre pålegg på toppen eller dele dem i to og få to tynne skiver.
Frølappene er laget uten noen spesial-ingredienser og bare med ingredienser fra vanlig matbutikk. Fiberhusk står i allergi-hyllen og selges stort sett i alle matbutikker.
Oppbevar brødlappene i kjøleskapet for noen dagers holdbarhet, eller legg dem i fryseren for å alltid ha en lavkarbo-vennlig løsning klar når du trenger det.
Oppskriften er glutenfri og uten nøtter. Revet ost kan erstattes av kokosyoghurt for melkefri oppskrift, men da trenger du kanskje litt mer Fiberhusk. Deigen skal være fast nok til at den holder sammen i lapper på stekebrettet.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo brød og rundstykker? Sjekk ut vårt arkiv her.
Lavkarbo frølapper (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 40 g solsikkekjerner
- 30 g gresskarkjerner
- 30 g linfrø
- 4 egg
- 100 g revet ost
- 3 ts Fiberhusk (malt psyllium)
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- Evt. gresskarkjerner til topping
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Mal solsikkekjerner, gresskarkjerner og linfrø til grovt mel i en foodprosessor.
- Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. La røren hvile i rundt 10 minutter.
- Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel røren i sirkler på brettet. 2 ss er nok til én frølapp.
- Strø over gresskarkjerner, eller andre frø, etter ønske.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i 20-25 minutter, til de er gyllen.
- Avkjøl på rist. Oppbevar i frys eller noen dager i en brødpose, gjerne i kjøleskap.