Lavkarbo fløtekarameller, fløyelsmyk karamell!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hjemmelaget karamell uten sukker er virkelig verdt å lage. Karamellene er myke og har en spennende smak.
I denne oppskriften er det brukt appelsinskall og vanilje. Da sier det seg selv at disse karamellene er god. Appelsinsmak sammen med sjokolade smaker veldig godt, og her har vi utnyttet denne smakskombinasjonen. Du kan for eksempel smake deg frem med lime eller sitron, dersom du ønsker andre smakskombinasjoner.
Du kan fint utelate sjokolade dersom du ønsker det.
Vil du har oppskrift til andre lavkarbo søtsaker finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo fløtekarameller med appelsin og vanilje
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 40 g Sukrin gold
- 35 g Finesse bakesukker
- 100 g romtemperert meierismør
- 1 ss raspet appelsinskall (kan utelates)
- 0,5 ts vaniljepulver
- 50 g mørk sjokolade uten sukker
- Flaksalt
Fremgangsmåte
- Bland kremfløte, sukrin gold og finesse bakesukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
- Kok slik at det bobler i massen i ca. 30-35 minutter. Rør hyppig. Du vil se at blandingen tykner underveis. Den er klar når det dannes strukturer i massen når du rører.
- Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn smør, raspet appelsinskall og vaniljepulver.
- Dekk en matboks med bakepapir, hell massen i formen. Sett formen i kjøleskap i minst to timer, frem til fløtekaramellen har stivnet.
- Smelt sjokolade over vannbad. Hell sjokoladen over stivnet karamell i boksen. Strø over flaksalt etter ønske.
- Sett formen i kjøleskap frem til sjokoladen har stivnet.
- Del fløtekaramellene i biter. Oppbevar i kjøleskap eller frys.