Lavkarbo muffins med sitronkrem uten tilsatt sukker
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo muffins med sitronkrem, toppet med bjørnebær og sitronmelisse. Saftige og smaksrike muffins. Topp gjerne med andre bær, som jordbær eller bringebær. Du kan også rive sitronskall og toppe sitronkremen med dette. Da får du en enda skarpere sitronsmak av sitronkremen.
Vent til muffinsene er helt avkjølt før du tar på sitronkremen. Ellers vil kremen smelte og begynne å renne. Muffinsene oppbevares i kjøleskap.
Muffinsene er glutenfri og uten tilsatt sukker.
Vil du har flere oppskrifter på lavkarbo desserter, boller og kaker, finner du det her.
Lavkarbo muffins med sitronkrem
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Muffins
- 2 egg
- 60 g Finesse bakesukker
- 70 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g kokosmel (fettredusert)
- 2 dl kremfløte
- 100 g gresk yoghurt eller seterrømme
- 1,5 ts bakepulver
- 0,5 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Sitronkrem
- 1,5 dl kremfløte
- 100 g philadelphia ost
- 30 g Finesse bakesukker
- 3 ss sitronsaft
- 0,25 ts vaniljepulver
- Pynt gjerne med bær og sitronmelisse
Fremgangsmåte
Muffins
- Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Visp egg og søtning til eggedosis. Rør inn de resterende ingrediensene.
- Fordel røren i muffinsformer. Fyll formen ¾ full.
- Stek midt i stekeovnen i rundt 20 minutter, til de er gjennomstekt og gyllen.
- Avkjøl på rist.
Sitronkrem
- Pisk sammen alle ingrediensene til luftig og fast krem. Smak deg frem til rett mengde søtning og sitronsaft.
- Topp muffinsene med sitronkrem.