Lavkarbo og sukkerfrie gule bomber!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo gule bomber er blitt en juleslager for mange. Men ikke fortvil, disse sukkerfrie gule bombene kan du selvsagt kose deg med hele året. De er ganske enkle å lage og ser mer avansert ut enn de er.
Du får ca. 20-30 gule bomber med denne oppskriften. Antallet varierer ut ifra størrelsen på kjeksene. Sørg for å lage kjeksene lik størrelsen, slik at to og to passer sammen.
Gule bomber kan fryses og tas opp når du får lyst på noe skikkelig godt. De tiner raskt i romtemperatur.
Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til sukkerfri dobbel suksessterte og sukkerfri islandskake. Har du lyst på oppskrift til en annen småkake, har vi også oppskrift til sukkerfri sarah bernard.
Gule bomber er glutenfri.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo gule bomber
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kjeks
- 4 eggehviter
- 120 g Finesse bakesukker
- 300 g mandelmel (ikke fettredusert)
Gul krem
- 4 eggeplommer
- 90 g Finesse bakesukker
- 125 g kremfløte
- 150 g romtemperert meierismør
- 0,5 ts vaniljepulver evt. noen dråper vaniljeekstrakt
- Evt. sjokolade uten sukker til pynt
Fremgangsmåte
Kjeks
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Pisk eggehvite stivt. Sørg for at det ikke inneholder rester fra eggeplommen i bakebollen med eggehviten, da blir den ikke stiv.
- Tilsett søtning og pisk videre til det er godt blandet inn.
- Vend forsiktig inn mandelmel.
- Dekk to stekebrett med bakepapir. Form kjekt med hendene eller med skjeer og legg på bakebrettet.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 13 min. De skal bli lett gylden på toppen. Kjeksene er myk når de kommer ut fra ovnen, men de blir hard når de avkjøles.
Gul krem
- Varm eggeplommer, søtning og kremfløte i en kjele. Varm sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner litt. Dette tar ca. 20 min.
- Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett smør og vaniljepulver. Rør til alt smøret har smeltet. Sett vaniljekremen i kjøleskap i minimum 2 timer, til den har tyknet.
- Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt ut ønsket mengde gul krem på halvparten av kjeksene, før du topper kremen med en kjeks.
- Smelt sjokolade over vannbad og sirkle over kjeksene. Du kan evt. dyppe ene siden av kjeksen i sjokoladen.
Kan eg bruke sukrin gold i stede for finesse bakesukker til gule bomber ?
Hei. Det går nok fint men smaken blir nok ikke den samme. Ikke alle liker smaken av sukrin like godt som finesse.
Dette er kanskje noe av det beste jeg har smakt. Jeg elsket riktig nok suksesskake før jeg begynte på keto diett, så dette ble en stor hit. Dette er en delikatesse som jeg aldri kunne trodd var sukkerfri og nesten karb fri 🙂
Veldig, veldig søte
God