Lavkarbo hverdagsbrød, nydelig keto-bakst!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.
Lavkarbo hverdagsbrød med mandelmel er et nydelig hverdagsbrød som passer perfekt i matpakken. Brødet holdet seg saftig og ferskt lenge.
Brødet er uten gluten og sukker, og inneholder svært få karbohydrater. Det har en helt vanlig brødkonsistens og er god på smak. Finn frem favorittpålegget ditt og kos deg med nydelige lavkarbo brødskiver.
Du kan erstatte pofiber med lik mengde fibrex (sukkeroefiber), dersom du ønsker det. Du bør ikke bytte pofiber med fiberhusk, da dette kan gi et seigt og klissete resultat.
Lavkarbo hverdagsbrød oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken og holder seg godt i opptil tre dager. Det kan også fryses. Skjær det gjerne i skiver slik at du kan tine enkle skiver når du ønsker det. Brødet blir sprøtt og godt i brødristeren.
Vi har også oppskrift på en skikkelig god lavkarbo loff, hvor vi har brukt blant annet havrefiber. Du finner oppskriften her.
Trenger du tips til andre lavkarbo frokostretter finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HVERDAGSBRØD MED MANDELMEL
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)




Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
- 200 gram cottage cheese
- 35 gram smør smeltet
- 4 egg
- 1 ts gjær
- 1 ts finesse bakesukker (toppet ts) evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
- 50 gram mandelmel (ikke fettredusert)
- 30 gram pofiber
- 0.5 dl sesamfrø
- 2 ss fiberhusk
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- Til topping olje, valmuefrø eller sesamfrø
FREMGANGSMÅTE
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Bland cottage cheese, smeltet smør og egg i en blender og lag en klumpfri masse.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Eltes til en deig.
- Form deigen til et brød og legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Det skal ikke stekes i brødform.
- Skjær riller i brødet, dersom du ønsker det. Pensle brødet med olje og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
- Stekes på midterste rille i 30-35 minutter. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.
Hei. Skal ikke dette brødet forheves?
Hei. Du trenger ikke forheve pga lang steketid og fordi det er bakepulver i deigen 😊