Nydelig lavkarbo middagstilbehør – lavkarbo sellerirotrøsti
Sellerirotrøsti ble til da vi forsøkte å tenke kreativt rundt lavkarbo grønnsaker. Disse røstiene er så gode at vi aldri kan se for oss at du kommer til å savne potet.
Lavkarbo sellerirotrøsti passer godt til stekt kjøtt eller fisk. De kan også serveres som tilbehør til en god gryte. Faktisk så er disse kakene så gode at du kan spise de uten noe som helst tilbehør. Hva med å ta med seg noen sellerirotrøsti i matpakken?
Dersom du ønsker å lage sellerirotkaker uten egg kan du gjøre dette ved å erstatte eggene med mer ost. Du må være forsiktig når du jobber med sellerirotkakene helt frem til osten er smeltet. De er nemlig ganske skjøre i starten av steketiden. Bruker du en stekespade vil dette gå helt fint.
Du kan fint bytte cheddarost til en annen foretrukket ost. Vi synes at cheddarost passer godt i denne sellerirotrøstien, men du kan for eksempel prøve med en miks av parmesan og revet gulost.
Vi serverte lavkarbo sellerirotsøsti til stekt torsk, som du finner oppskrift til her.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SELLERIROTRØSTI
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 gram sellerirot
- 100 gram revet cheddarost evt. hvitost eller mozzarellaost
- 1 vårløk
- 1 egg
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Rasp sellerirot med rivjern og legg dette i en bakebolle. Kutt vårløk i små biter. Tilsett de øvrige ingrediensene i bakebollen og bland dette godt sammen.
- Varm en stekepanne til medium temperatur med rikelig med smør.
- Form sellerirotrøsti med hendene og klapp de godt sammen. Bruk en stekespade til å legge dem i stekepannen. Du får ca. 6 stk. med denne oppskriften. Kakene er skjøre helt frem til osten er smeltet og egget begynner å stivne. Du må derfor la kakene ligge i stekepannen helt til de er godt stekt på undersiden før de snues forsiktig. Stek sellerirotrøsti til de er gylden på begge sider.
Lavkarbo sellerirotrøsti er kjempegod. Lettvint å lage og viktig å følge oppskriften. Ble fin stekeskorpe før jeg snudde og stekte de videre. Knasende god. Atter tusen takk for veldig fin oppskrift.
Så flott å høre! Takk for fin tilbakemelding 🙂
Hva kan jeg bytte sellerirot mot? Syns selleri har sterk smak og gir magesmerter, kan jeg bruke raspet gulerot?
Hei Jorunn. Gulrot er ikke regnet for lavkarbo, men babygulrøtter er imidlertid «innafor». Om det fungerer til å lage «røsti» har vi ikke forsøkt, men kom gjerne med en tilbakemelding dersom du får det til med en grønnsak som du liker bedre 🙂
Jeg la alt i en ildfastform og stekte i stekovn. Supert🤩
Har før hatt de i muffinsformer, det er greit det også
Supert tips! Tusen takk 😀
Dette var godt! Raskt og enkelt å lage. Jeg brukte godt med smør i stekepannen og nok med varme på plata. Ventet til de hang sammen på den stekte siden, før jeg snudde de. Det gikk helt fint, fikk en gyllen fin stekeskorpe på begge sider. Disse skal lages flere ganger.
Hei Yvonne!
Såå gøy å høre at de falt i smak 🙂
Ha en fin kveld.
Kan denne lages uten osten??
Det tror jeg nok ikke, da det er osten som holder kaken sammen.
Det var helt umulig å få snudd dem. Ble bare sørpe på panna. Stekte på medium varme leeenge. Til slutt grov jeg alt i en bolle og helte oppi masse chiafrø og revet mozzarellaost. Lot røra stå i 15 min sånn at chiafrøene fikk svelle. Så stekte jeg på nytt. Da hang de bedre sammen. Likevel ikke helt fornøyd. Må finne noe annet som gjør at de henger sammen.
Hei,
Så kjedelig å høre at du ikke fikk snudd dem. Da høres det ut som du har hatt for lav temperatur i pannen. Temperaturen skal være medium, men høy nok til at egget stivner og osten smelter.
De er litt skjør i starten, men de skal ikke være så vanskelige å håndtere som du beskriver. Det skal heller ikke være nødvendig å tilsette andre ingredienser.
Det var uansett bra du fant en løsning på problemet som oppstod. Så håper vi du lykkes neste gang, dersom du forsøker igjen 🙂
Takk for din tilbakemelding!
Hilsen Stina 😊