Erik Hexeberg om hjertesykdom, kolesterol og mettet fett – intervju og podcast

Kolesterol – er vi blitt lurt?

I denne podcasten blir Erik Hexeberg intervjuet om høyt fettinntak, kolesterol og risiko for hjerte- og karsykdom.

Er det virkelig så farlig som de fleste leger hevder å ha høyt kolesterol? Hva måler man og hvor mangler det kunnskap? Erik Hexeberg var en pionér da han sammen med sin kone Sofie Hexeberg lanserte lavkarbo- dietten i 2005.

Erik har studert mye litteratur på området fordi han skriver på en bok om kolesterol sammen med ektefellen Sofie. Boken kommer ut primo 2022 og har arbeidstittelen: Kolesterol – er vi blitt lurt?

Erik Hexeberg kommer snart ut med ny bok sammen med sin kone. Den har arbeidstittelen: «Kolesterol – er vi blitt lurt?».

Fett som syndebukk for hjerte- og karsykdom

Erik er opptatt av hvorfor fett ble gjort til syndebukk for hjerte- og karsykdom. Kanskje var det et poeng å redusere fettinntaket da antall hjerteinfarkt steg i hele den vestlige verden?

Men var mettet fett årsaken – eller var det andre viktige faktorer? Han diskuterer dette med inntak av mettet fett og transfett og hvilke fett vi selv produserer i egne kropper, samt hva som skjer i kroppen om du får i deg mer karbohydrater (sukker) enn kroppen din har bruk for.

Høyt kolesterol farlig?

Vi får høre om Alette som har veldig høy kolesterolverdi og den ble spesielt høy da hun spiste karnivore diett (bare animalsk mat).

Fastlegen anbefalte henne kolesterolsenkende medisin, men det ønsker hun ikke å bruke. Hun er likevel litt bekymret, men blir beroliget av Erik da alle fettstoffene i blodet blir vurdert samlet (fastende triglyserider, total-kolesterol, HDL-kolesterol og LDL-kolesterol).

Transfett

Det meste av transfettet ble fjernet fra norsk kost rundt år 2000. Det er kommet mange store studier de siste 10 årene kan Erik fortelle, og de viser ingen sammenheng mellom inntak av total mengde fett eller mettet fett og forekomst av hjerte- og karsykdom.

Hør hele podcasten hos Biohacking girls. Du finner den her
Du finner flere spennende podcasts med biohacking girls her.

Podcast laget av Biohacking girls. Biohacking girls, Monica og Alette, er to spreke damer som driver med biohacking. Det vil si at de blant annet prøver ulike dietter på seg selv og følger med på blodprøver, søvnmønster, energinivå og lignende mens de er på diett.

Ny bok 2022

Boken kommer på lager 28. mars og kan nå forhåndsbestilles hos Norli.

Dersom du forhåndsbestiller, vil boken bli postlagt i slutten av mars.

Ønsker du signert bok?  Bestill signert bok hos Norli allerede nå via denne linken:

https://bok.norli.no/nytt-blikk

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search