Lavkarbo auberginegrateng – vegetar





Deilig vegetargrateng som også er lavkarbo, laget med supergrønnsaken aubergine!

Lavkarbo auberginegrateng passer like godt til hverdags som til helgekosen. Gratengen minner om moussaka og lasagne med den tomatbaserte basen med smeltet ost på toppen.

Aubergine inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og inneholder 85% færre karbohydrater enn potet.

Aubergine er en grønnsak som passer godt i gryter uten kjøtt, da den trekker til seg de gode smakene fra krydderet som tilsettes og har en kjøttlignende konsistens.

Lavkarbo auberginegrateng

Lavkarbo auberginegrateng. Foto, Aina Sjo.

Auberginebasen kan også serveres som en gryte uten at den gratineres. Server den for eksempel med blomkålris eller blomkålpuré.

Server gjerne lavkarbo auberginegrateng med en enkel salat og lavkarbo brød, for eksempel lavkarbo hvitløksbaguetter.

Vil du se flere vegetaroppskrifter finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo auberginegrateng

Lavkarbo auberginegrateng - vegetar

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 421kcal | Karbohydrater: 10.4g | Protein: 14g | Fett: 33g
Allergener
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 600 g blomkål evt. sellerirot
  • 300 g aubergine (1 aubergine veier ca. 300 g)
  • 3 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 0,5 dl olivenolje (pluss noen ss til puréen)
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss tørket oregano
  • 1,5 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,25 ts spisskummen
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • Salt
  • Muskat
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt blomkål i små buketter og stilken i terninger. Kutt aubergine i terninger, og sjalottløk i små terninger. Finhakk hvitløk og chili.
  • Varm olje i en stekepanne til medium temperatur. Stek aubergine og sjalottløk sammen med soyasaus, oregano, karri, paprikapulver, spisskummen og pepper. Stek til auberginen blir myk. Rør inn hvitløk, chili og tomatpuré og stek i ytterligere noen minutter.
  • Rør inn hakkede tomater og rødvinseddik. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Legg blomkål i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til blomkålen er myk. Hell av kokevannet, tilsett noen spiseskjeer olivenolje og lag en jevn puré med stavmikser. Smak til med salt, pepper og muskat.
  • Smør bunnen av en ildfast form med blomkålpuré. Legg aubergineblandingen over og avslutt med revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min, til osten er gylden. La gratengen hvile i noen minutter før den serveres.

Viser 2 kommentarer
  • Eva Lian
    Svar

    5 stjerner
    Denne retten er nydelig. Auberginen trekker til seg smaken av de forskjellige krydderne. Virkelig en smaksbombe og jeg sitter igjen med en lykke av å ha spist et herremåltid. Denne retten har jeg laget før, og blir overrasket hver gang hvor god denne retten er. Tusen takk til dere. 🙏

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search