
Ja takk, meld meg på (gratis)
Deilig vegetargrateng som også er lavkarbo, laget med supergrønnsaken aubergine!
Lavkarbo auberginegrateng passer like godt til hverdags som til helgekosen. Gratengen minner om moussaka og lasagne med den tomatbaserte basen med smeltet ost på toppen.
Aubergine inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og inneholder 85% færre karbohydrater enn potet.
Aubergine er en grønnsak som passer godt i gryter uten kjøtt, da den trekker til seg de gode smakene fra krydderet som tilsettes og har en kjøttlignende konsistens.
Auberginebasen kan også serveres som en gryte uten at den gratineres. Server den for eksempel med blomkålris eller blomkålpuré.
Tips
Vi har brukte gresskarmos kjøpt på tights.no. De har ulike typer pulverposer med grønnsaksmos, Monster Lavkarbo Grønnsaksmos – Selleri, Monster Lavkarbo Grønnsaksmos – Spinat og Monster Lavkarbo Grønnsaksmos – Gresskar.
Alle pakkene er lavkarbo og lages enkelt ved å blande pulveret med kokt vann. Perfekt tilbehør i en hektisk hverdag. Du kan bruke den mosen du ønsker i denne retten.
Du kan også lage din egen grønnsaksmos. Dette gjør du enkelt ved å dampe blomkål eller sellerirot til den blir mør. Hell av kokevannet og mos grønnsaken til en jevn puré. Tilsett litt smør, salt og muskat.
Server gjerne lavkarbo auberginegrateng med en enkel salat og lavkarbo brød, for eksempel lavkarbo hvitløksbaguetter.
Vil du se flere vegetaroppskrifter finner du det her.

Lavkarbo auberginegrateng - vegetar
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 aubergine (1 aubergine veier ca. 300 gram)
- Nøytral olje til steking
- 3 ss glutenfri soyasaus
- 400 gram hermetisk hakket tomat
- 3 ss sukkerfri ketchup evt. tomatpuré
- 0.5 stk lime saften
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts karri
- 0.5 ts spisskummen
- 0.5 ts pepper
- 0.5 rødløk
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 0.5 chili finhakket
- 150 gram Monster Lavkarbo Grønnsaksmos - Gresskar evt. erstatt 150 gram grønnsaksmos med 1 stor blomkål
- 7.5 dl vann
- 150 gram revet ost
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 210 grader.
- Skjær aubergine i terninger og stek dette i en stekepanne med litt olje. Hell over glutenfri soyasaus. Stekes til auberginen blir mør.
- Hell aubergine over i en gryte og tilsett hakket tomat, sukkerfri ketchup, limesaft, rødvinseddik, paprikapulver, karri, spisskummen og pepper. Kok opp.
- Stek rødløk i stekepannen med olje. Tilsett hvitløk og chili etter at løken har blitt blank. Surr i stekepannen i et par minutter før du heller det over i gryten.
- La gryten putre i 10 minutter, mens du lager klar grønnsaksmosen.
- Lag enten grønnsaksmos fra tights.no eller lag dette fra bunnen. Kok da blomkål til den blir mør og mos dette til blomkålpuré. Tilsett litt olje eller smør og strø over salt og muskat.
- Smør bunnen av en medium stor ildfast form med grønnsaksmosen. Topp med aubergineblandingen. Strø over ost på toppen.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter, til osten blir gylden. La gratengen hvile i ti minutter før du serverer den.