
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo café cookies med sjokoladesmak. Myk og saftig på innsiden!
Lavkarbo café cookies er en skikkelig digg sjokoladekjeks som er enkel å lage. Det er ikke nødvendig å tilsette sukkerfri sjokolade, men dette gir litt mer sjokoladesmak og variasjon i konsistens.
Vær obs på at karbohydratinnholdet i kakaopulver varierer veldig fra merke til merke. Vi har brukt Dr.Oetker i denne oppskriften og den inneholder rundt 8 gram karbohydrater per 100 gram.
Vi har også brukt sjokoladeknapper fra Frøken Holm, som inneholder 6 gram karbohydrater per 100 gram. Du finner de her. Du kan også anvende sukkerfri sjokolade som du hakker til mindre biter.
Kjeksene er glutenfri og kan enkelt lages laktosefri ved å anvende laktosefritt smør.
Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO CAFÉ COOKIES / SJOKOLADEKJEKS
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 30 gram meierismør (evt. kokosolje for melkefrie kjeks)
- 4 dl mandelmel (ikke fettredusert)
- 1 ts bakepulver
- 0,25 ts salt
- 1 klype vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
- 1 ss kakaopulver
- 5 ss finesse bakesukker (evt. annen søtning)
- 2 egg
- 75 gram sukkerfri mørk sjokolade (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Smelt smør i en kjele.
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Grovhakk sjokoladen før den tilsettes.
- Dekk et bakebrett med bakepapir.
- Bruk hendene eller to spiseskjeer til å forme kjeks. Legge kjeksene på bakebrettet. Har du engangshansker er dette til god hjelp. Form kjeks og lag de gjerne litt store, dersom du liker det.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 20 minutter. Avkjøles på brett. Strø gjerne over litt surkinmelis, dersom du ønsker et litt annerledes utseende på kjeksene.
- Lavkarbo café cookies oppbevares i en lukket boks eller plastpose.
Gode, men 20 min steketid er for lenge (på min ovn) 15 min. er nok.
Jeg har laget disse to ganger, og første gang fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke. Kjeksen ble ok, var litt myk og litt brent, men jeg fikk skrapet bort det verste av det brente.
Andre gang justerte jeg oppskriften litt:
Jeg tok 3 eggehviter i stedet for 2 egg, og så tok jeg 2 plater Monster sukkerfri sjokolade og unnlot kakaoen. Hadde også 1/4 ts xanthangum oppi det tørre. Cookies’ene ble sprøere minner om Café-cookies.
Nydelig oppskrift 😋
Tusen takk for tilbakemelding. Kjekt de falt i smak!
Disse har blitt stor favoritt her i huset. Må alltid doble porsjonen
Så utrolig kjekt å høre! Takk for tilbakemeldingen! 😀