Lavkarbo kylling tandoori med nanbrød

Tandoori!

Lavkarbo kylling tandoori er en superdigg indisk rett med masse deilige smaker. Tandoori lages opprinnelig med mange forskjellige krydder, men vi har jukset litt i denne retten.

Tandoori masala kryddermiks består av en rekke indiske krydre, blant annet kumin, koriander og gurkemeie. Vi har erstattet en rekke kryddersorter med ferdig tandoori masala kryddermiks for å forenkle oppskriften.

Lavkarbo kylling tandoori

Du får likevel frem de typiske indiske smakene. Du finner dette krydderet i vanlig matbutikk eller i de fleste orientalske matbutikker.

Tandoori ble servert med blomkålris med hvitløk og gresskarkjerner.

Indisk mat smaker ekstra godt når du kan dyppe et brød i den gode sausen. Du finner oppskriften på lavkarbo nanbrød her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo kylling tandoori

Lavkarbo kylling tandoori

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 693kcal | Karbohydrater: 10,6g | Protein: 31g | Fett: 57g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Marinade

  • 600 g lårfilet av kylling
  • 1 ss raspet ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 chili
  • 200 g creme fraiche
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss tandoori masala krydderblanding
  • 1 lime, skall og saften
  • Salt og pepper

Tandoori saus

  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 rødløk
  • 0,5 squash
  • Meierismør eller olje til steking
  • 400 g hermetisk hakket tomat
  • 300 g kokosmelk (ikke lett)
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 1 ss tandoori masala krydderblanding (etter smak)
  • 1 potte koriander

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i strimler. Rasp ingefær og hvitløk. Finhakk chili.
  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle som er stor nok til å romme alt kjøttet. Vend inn kjøttet og sørg for at det er dekket av marinaden. Dekk skålen med plast og sett i kjøleskap i minimum 30 minutter, og gjerne over natten.
  • Kutt paprika i staver, rødløk i skiver og squash i terninger.
  • Varm stekefett i en gryte og stek løk sammen med marinert kyllingfilet. Stek til den får stekeskorpe.
  • Tilsett grønnsakene, hermetisk hakket tomat, kokosmelk, kyllingfond og paprikapulver. Kok opp og la putre i ca. 30 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og mer tandoori masala krydderblanding etter behov. Rør inn hakker koriander før servering.
  • Server gjerne med blomkålris, lavkarbo nanbrød og frisk koriander.

Kommentar

Næringsinnhold er regnet uten tilbehør. 

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search