
Ja takk, meld meg på (gratis)
Nydelig og enkel lavkarbo kylling tandoori med lavkarbo nanbrød, NAM!
Lavkarbo kylling tandoori er en middag som rett og slett må oppleves. Så god er denne. Kylling tandoori er en klassisk indisk rett som de fleste kjenner til.
Tandoori lages opprinnelig med mange forskjellige kryddersorter. Tandoori masala kryddermiks består av en rekke indiske krydre, blant annet kumin, koriander og gurkemeie. Vi har erstattet krydderne med en slik ferdig tandoori masala kryddermiks.
Dette gjør denne retten lettere å lage. Du får likevel frem de deilige indiske smakene. Du finner dette krydderet på noen dagligvareforretninger og på de fleste orientalske matbutikker.
Lavkarbo kylling tandoori smaker nydelig til nanbrød. Vi har laget en oppskrift på lavkarbo nanbrød som både smaker godt og som er såpass enkel å lage at de fleste bør få det til.
Deigen er myk og fast, og enkel å jobbe med. Brødene smaker himmelsk etter at du har penslet dem med hvitløkssmør og drysset over fersk koriander. Akkurat slik nanbrød skal være. Du finner oppskriften på lavkarbo nanbrød her.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Oppskrift på enkel lavkarbo kylling tandoori, servert med nanbrød
- Porsjoner: 4
- Tid: 60 min
- Nivå: Lett
Ingredienser marinade
- 700-800 gram lårfilet av kylling
- 2 dl creme fraiche
- 3 ss nøytral olje
- 1 ss ingefær, revet
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss tandoori masala krydderblanding
- Salt og pepper
- Skallet fra 1 lime
- Saften fra 1/2 lime
- 1 rød chili finhakket
- 1 neve finhakket fersk koriander
Ingredienser lavkarbo tandoori
- 1 boks hakkede hermetisketomater
- 330 ml kokosmelk (ikke lett)
- 1 ts paprikakrydder
- 1 ss hønsebuljong
- 1 rødløk, i skiver
- 1 rød paprika, i staver
- 1 gul paprika, i staver
- 1/2 squash, i terninger
- 1 dl creme fraiche
- Salt og pepper
- Evt. 1 ss ekstra tandoori masala krydderblanding
- Tilbehør: Blomkålris eller sellerirotpuré, fersk koriander og lavkarbo nanbrød
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i biter.
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle som er stor nok til å romme alt kjøttet. Vend inn kjøttet inn i marinaden og sørg for at alt kjøttet er dekket.
- Dekk til skålen og sett den i kjøleskap i minimum 30 minutter, men gjerne over natten, dersom du har tid til det.
- Smelt smør i en stekepanne og stek løken til den blir myk. Hell løken i en gryten.
- Stek kyllingen i den samme stekepannen, uten at du vasker den. Ta kyllingen ut av marinaden og ta vare på restene som ligger igjen av marinaden i skålen. Kyllingen skal ikke gjennomstekes men stekes slik at den får litt stekeskorpe på utsiden.
- Legg kjøttet i en gryten, sammen med resten av marinaden.
- Hell over hakkede tomater, kokosmelk, hønsebuljong og paprikapulver.
- Tilsett hakket løk og gi tandoorien et oppkok. Dette skal koke i 15 minutter før du.
- Tilsett paprika og squash, før du rører inn creme fraiche.
- Gi gryten et nytt oppkok og la gryten småkoke i ytterligere 15 minutter. Mot slutten av koketiden smaker du til med salt, pepper og evt. med tandoori masala krydderblanding.
- Server lavkarbo kylling tandoori med nydelig lavkarbo nanbrød. Smaker godt med tilbehør som blomkålris eller sellerirotpuré.