
Ja takk, meld meg på (gratis)
Tandoori!
Lavkarbo kylling tandoori er en superdigg indisk rett med masse deilige smaker. Tandoori lages opprinnelig med mange forskjellige krydder, men vi har jukset litt i denne retten.
Tandoori masala kryddermiks består av en rekke indiske krydre, blant annet kumin, koriander og gurkemeie. Vi har erstattet en rekke kryddersorter med ferdig tandoori masala kryddermiks for å forenkle oppskriften.
Du får likevel frem de typiske indiske smakene. Du finner dette krydderet i vanlig matbutikk eller i de fleste orientalske matbutikker.
Tandoori ble servert med blomkålris med hvitløk og gresskarkjerner.
Indisk mat smaker ekstra godt når du kan dyppe et brød i den gode sausen. Du finner oppskriften på lavkarbo nanbrød her.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo kylling tandoori
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Marinade
- 600 gram lårfilet av kylling
- 1 ss raspet ingefær
- 2 hvitløksfedd
- 1 chili
- 200 gram creme fraiche
- 3 ss olivenolje
- 2 ss tandoori masala krydderblanding
- 1 lime, skall og saften
- Salt og pepper
Tandoori saus
- 0,5 rød paprika
- 0,5 gul paprika
- 1 rødløk
- 0,5 squash
- Meierismør eller olje til steking
- 400 gram hermetisk hakket tomat
- 300 gram kokosmelk (ikke lett)
- 1 ss kyllingfond
- 1 ss paprikapulver
- Salt og pepper
- 1 ss tandoori masala krydderblanding (etter smak)
- 1 potte koriander
Tilbehør
- Blomkålris
- Lavkarbo nanbrød
- Frisk koriander
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i strimler. Rasp ingefær og hvitløk. Finhakk chili.
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle som er stor nok til å romme alt kjøttet. Vend inn kjøttet og sørg for at det er dekket av marinaden. Dekk skålen med plast og sett i kjøleskap i minimum 30 minutter, og gjerne over natten.
- Kutt paprika i staver, rødløk i skiver og squash i terninger.
- Varm stekefett i en gryte og stek løk sammen med marinert kyllingfilet. Stek til den får stekeskorpe.
- Tilsett grønnsakene, hermetisk hakket tomat, kokosmelk, kyllingfond og paprikapulver. Kok opp og la putre i ca. 30 minutter.
- Smak til med salt, pepper og mer tandoori masala krydderblanding etter behov. Rør inn hakker koriander før servering.
- Server gjerne med blomkålris, lavkarbo nanbrød og frisk koriander.