Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokoladekrem




Supersaftig glutenfri og lavkarbo sjokoladekake med deilig sjokoladekrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Dette er en sjokoladekake du vil lure alle sukkerelskere med. Det er helt umulig å merke at kaken er laget uten tilsatt sukker. Vi har brukt Finesse bakesukker som søtning i kaken, du kan gjerne bruke Bakesukkr eller Tagasøtt i lik mengde.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Forrige uke laget vi en saftig krydderkake, som ble veldig populær. Denne kaken er inspirert av vår krydderkake, hvor vi har byttet krydderet med sjokoladepulver. Kaken er derfor like saftig og god som vår krydderkake.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Topp gjerne kaken med friske bær eller kokosmasse, slik du ser vi har gjort. Sjokoladekremen kan også sprøytes på med sprøytepose for å få et fint mønster eller fine rosetter.

Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo kaker finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokoladekrem

4.78 fra 50 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 374kcal | Karbohydrater: 2.4g | Protein: 8g | Fett: 35g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sjokoladekake

  • 5 egg (str. M/L)
  • 125 g finesse bakesukker
  • 100 g smeltet meierismør
  • 200 g seterrømme (evt. kremfløte)
  • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 g kakaopulver
  • 40 g havrefiber
  • 2 ts bakepulver
  • 6-8 drp vaniljeessens

Sjokoladekrem

  • 140 g romtemperert meierismør
  • 200 g romtemperert kremost naturell
  • 80 g finesse bakesukker
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts instant kaffe blandet i et par ss varmt vann

Fremgangsmåte

Sjokoladekake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 40 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Sjokoladekrem

  • Pisk alle ingrediensene til sjokoladekremen til jevn og myk krem.
  • Smør sjokoladekrem på kaken.

Recent Posts
Viser 31 kommentarer
  • Laura
    Svar

    Hei! Jeg vil lage kaken men lurer på om hvorfor det står at mandelmel som er fettredusert må ikke brukes? Jeg har kun denne! Skal kaken ikke vellykkes hvis jeg bruker fettredusert? Også, kan det brukes kremfløte isteden for seterrømme å ha samme resultat? Takk 🙂

    • Robert Helle
      Svar

      Hei. Endrer du på ingrediensene vil nok resultatet blir veldig annerledes. Lavkarbo bakst er ganske «følsom» for endringer. Tror nok kaken ikke blir vellykket om du bruker fettredusert, dessverre.

  • Anonym
    Svar

    5 stjerner
    Utrolig god kake, kommer nok på min topp liste av de beste kakene eg har laget. Veldig glad å ha en kake som er både glutenfri og diabetiker venlig, når man har det i familie. Takk for god oppskrift og gleder meg å prøve mer fra deres👌😊

    • Svar

      Tuusen hjertelig takk for tilbakemeldingen! Veldig glad for å høre at du ble fornøyd med oppskriften 😀

  • Janne Bakke
    Svar

    5 stjerner
    Det står i teksten at dere har fibersukrin sirup til søtning, men det står ikke i selve oppskriften?
    Bakt denne 3 ganger nå- helt nydelig 🤩

    • Svar

      Godt observert. Vi har gjort noen små justeringer i oppskriften for å gjøre den enda enklere å lage og enda saftigere. Håper du like kaken like godt nå 🙂

  • Anonym
    Svar

    5 stjerner
    Nydelig sjokoladekake:) kan virkelig anbefales 🙂

  • Linn
    Svar

    5 stjerner
    Utrolig god! Jeg brukte bare mer meierismør enn normalt. Veldig mektig da!

    • Robert Helle
      Svar

      Så kjekt å høre. Ja, den er nok mye mektigere enn vanlig kake. Og det kan jo være like greit 😊

  • Janne
    Svar

    5 stjerner
    Dobla oppskriften og da gikk den fin i en langpanne. Har delt den i 2 og fryst ned begge da det er en liten uke til jeg skal ha de. Kremen til å ha på toppen er også lagd og står i kjøleskapet å venter. Begge deler var meget gode før det gikk i frysen, håper de er like gode når jeg skal bruke de.

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre. Det er de nok. Kremen kan fint fryse også. Takk for god tilbakemelding.

  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stjerner
    Denne laget jeg i går, kjempegod, etter jeg hadde pyntet kaken, hakket jeg litt valnøtter på toppen og et lett dryss med flaksalt, det er bare å nyte.

    • omhelse.no
      Svar

      Tusen takk for super tilbakemelding. Det hørtes veldig godt ut!

    • Marita
      Svar

      Har lyst å bake denne i dag, men har ikke seterrømme. Kunne jeg brukt crème fraich eventuelt kokosmelk?

  • Janne Bakke
    Svar

    5 stjerner
    Fantastisk saftig og gikk ned på høykant 🤩 Like vellykket som den digge gulrotkaka deres 😍 Umulig å skille fra høykarbokaker!

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig gøy å høre. Takk for motivetende tilbakemelding 😊🤗🙏

  • Trude Pettersen
    Svar

    Hei – har dere forslag til mel jeg kan erstatte mandelmelet i oppskriften med? Allergi mot mandel og nøtter, men kaken ser deilig ut 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Trude. Du kan prøve med pofiber men da du må nok prøve deg frem når det gjelder mengde. Tipper du må ha litt mindre pofiber enn mandelmel.

  • Line
    Svar

    Kaffepulver og kokt vann. Hva menes her? Skal det siles eller skal pulver og vann i deigen. Blir ikke det kornete? Kakedeigen min ble veldig tykk. Tok 1 extra egg og litt mer smeltet smør. Det ble vellykket. God kake🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Du lager bare en sterk shot med kaffe, og blander dette inn i deigen. 1 teskje frysetørket/pulver-kaffe, ikke filtermalt. Håper det var svar på spørsmålet. 🙂

  • Line
    Svar

    5 stjerner
    Virkelig like god som en helt vanlig sjokoladekake med sukker! Tusen takk for super oppskrift 😉

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig kjekt å høre. Bare hyggelig! Det kommer mer 😀

      • Mona
        Svar

        5 stjerner
        Det er andre gangen jeg lager denne – supergodt.
        Men – går det an å fryse kaken??

        • omhelse.no
          Svar

          Det går fint å fryse den 😊

        • Line
          Svar

          Kan finesse erstattes med sukrinmelis? Har laget denne mange ganger, supergod🙂 Er nå tom for finesse og vil lage til helgen…

          • omhelse.no

            Hei Line. Det går nok helt fint men kan endre smaken litt. PS: Om du liker kaken blir vi veldig glad for anmeldelse og stjerner 😀

  • Victoria
    Svar

    5 stjerner
    Dette er den beste lavkarbo kaken jeg har laget. Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene deres, og alle den nyttige informasjonen på deres nettside. Uten tvil den beste lavkarbo siden på norsk!

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig kjekt å høre at du likte kaken og at du setter pris på jobben vi gjør. Det er veldig motiverende å få slike tilbakemeldinger!

  • Linda Olsen
    Svar

    5 stjerner
    Verdens beste lavkarbo sjokoladekake! Smaker som vanlig høykarbo 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search