Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokoladekrem

Supersaftig glutenfri og lavkarbo sjokoladekake med deilig sjokoladekrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Dette er en sjokoladekake du vil lure alle sukkerelskere med. Det er helt umulig å merke at kaken er laget uten tilsatt sukker. Vi har brukt finesse bakesukker og fibersirup som søtning i kaken. Du kan erstatte fibersirup med lik mengde finesse bakesukker, dersom du ønsker færre ingredienser i kaken.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Forrige uke laget vi en saftig krydderkake, som ble veldig populær. Denne kaken er inspirert av vår krydderkake, hvor vi har byttet krydderet med sjokoladepulver og kaffe. Kaken er derfor like saftig og god som vår krydderkake.

Sjekk også ut vår kake på dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Topp gjerne kaken med friske bær eller kokosmasse, slik du ser vi har gjort. Sjokoladekremen kan også sprøytes på med sprøytepose for å få et fint mønster eller fine rosetter.

Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo kaker finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SAFTIG SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADEKREM

4.91 fra 10 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 379kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 9g | Fett: 31g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • kakeform 24 cm diameter

INGREDIENSER

Sjokoladekake

  • 5 egg str. M
  • 150 gram finesse bakesukker
  • 40 gram fibersirup (kan evt. erstattes av lik mengde finesse bakesukker)
  • 55 gram meierismør smeltet
  • 300 gram lett rømme
  • 50 gram kakaopulver
  • 100 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 100 gram havrefiber
  • 1 ts natron (1 ts natron kan erstattes med 2 ts bakepulver)
  • 0.5 ts xanthan gum
  • 0.5 ts vaniljepulver evt. vaniljeekstrakt
  • 1 klype salt
  • 1.5 ts kaffepulver blandet i ett par ss kokt vann

Sjokoladekrem

  • 140 gram meierismør romtemperert
  • 200 gram kremost naturell romtemperert
  • 100 gram finesse bakesukker
  • 30 gram kakaopulver
  • 0.25 ts vaniljepulver evt. vaniljeekstrakt
  • 1 ts kaffepulver blandet i ett par ss kokt vann

FREMGANGSMÅTE

Sjokoladekake

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
  • Smør en rund kakeform med smør eller olje, før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å smøre kaken jevnt ut i kakeformen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken helt før du smører den med topping.

Sjokoladekrem

  • Pisk alle ingrediensene til sjokoladekremen til luftig og klumpfri sjokoladekrem. Den må piskes en stund slik at alle klumpene fra kremost og smøret løses opp og du får en jevn og fin krem.
  • Smør sjokoladekremen på helt avkjølt kake.
Recent Posts
Kommentarer
  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stars
    Denne laget jeg i går, kjempegod, etter jeg hadde pyntet kaken, hakket jeg litt valnøtter på toppen og et lett dryss med flaksalt, det er bare å nyte.

    • omhelse.no
      Svar

      Tusen takk for super tilbakemelding. Det hørtes veldig godt ut!

  • Janne Bakke
    Svar

    5 stars
    Fantastisk saftig og gikk ned på høykant 🤩 Like vellykket som den digge gulrotkaka deres 😍 Umulig å skille fra høykarbokaker!

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig gøy å høre. Takk for motivetende tilbakemelding 😊🤗🙏

  • Trude Pettersen
    Svar

    Hei – har dere forslag til mel jeg kan erstatte mandelmelet i oppskriften med? Allergi mot mandel og nøtter, men kaken ser deilig ut 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Trude. Du kan prøve med pofiber men da du må nok prøve deg frem når det gjelder mengde. Tipper du må ha litt mindre pofiber enn mandelmel.

  • Line
    Svar

    Kaffepulver og kokt vann. Hva menes her? Skal det siles eller skal pulver og vann i deigen. Blir ikke det kornete? Kakedeigen min ble veldig tykk. Tok 1 extra egg og litt mer smeltet smør. Det ble vellykket. God kake🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Du lager bare en sterk shot med kaffe, og blander dette inn i deigen. 1 teskje frysetørket/pulver-kaffe, ikke filtermalt. Håper det var svar på spørsmålet. 🙂

  • Line
    Svar

    5 stars
    Virkelig like god som en helt vanlig sjokoladekake med sukker! Tusen takk for super oppskrift 😉

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig kjekt å høre. Bare hyggelig! Det kommer mer 😀

      • Mona
        Svar

        5 stars
        Det er andre gangen jeg lager denne – supergodt.
        Men – går det an å fryse kaken??

        • omhelse.no
          Svar

          Det går fint å fryse den 😊

        • Line
          Svar

          Kan finesse erstattes med sukrinmelis? Har laget denne mange ganger, supergod🙂 Er nå tom for finesse og vil lage til helgen…

          • omhelse.no

            Hei Line. Det går nok helt fint men kan endre smaken litt. PS: Om du liker kaken blir vi veldig glad for anmeldelse og stjerner 😀

  • Victoria
    Svar

    5 stars
    Dette er den beste lavkarbo kaken jeg har laget. Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene deres, og alle den nyttige informasjonen på deres nettside. Uten tvil den beste lavkarbo siden på norsk!

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig kjekt å høre at du likte kaken og at du setter pris på jobben vi gjør. Det er veldig motiverende å få slike tilbakemeldinger!

  • Linda Olsen
    Svar

    5 stars
    Verdens beste lavkarbo sjokoladekake! Smaker som vanlig høykarbo 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt at du likte kaken 👏🤗

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search