Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokoladekrem

Supersaftig glutenfri og lavkarbo sjokoladekake med deilig sjokoladekrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Dette er en sjokoladekake du vil lure alle sukkerelskere med. Det er helt umulig å merke at kaken er laget uten tilsatt sukker. Vi har brukt finesse bakesukker og fibersirup som søtning i kaken. Du kan erstatte fibersirup med lik mengde finesse bakesukker, dersom du ønsker færre ingredienser i kaken.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Forrige uke laget vi en saftig krydderkake, som ble veldig populær. Denne kaken er inspirert av vår krydderkake, hvor vi har byttet krydderet med sjokoladepulver og kaffe. Kaken er derfor like saftig og god som vår krydderkake.

Sjekk også ut vår kake på dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Topp gjerne kaken med friske bær eller kokosmasse, slik du ser vi har gjort. Sjokoladekremen kan også sprøytes på med sprøytepose for å få et fint mønster eller fine rosetter.

Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo kaker finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SAFTIG SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADEKREM

5 from 4 votes
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 378.71kcal | Karbohydrater: 2.95g | Protein: 8.56g | Fett: 31.19g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • kakeform 24 cm diameter

INGREDIENSER

Sjokoladekake

  • 5 egg str. M
  • 150 gram finesse bakesukker
  • 40 gram fibersirup (kan evt. erstattes av lik mengde finesse bakesukker)
  • 55 gram meierismør smeltet
  • 300 gram lett rømme
  • 50 gram kakaopulver
  • 100 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 100 gram havrefiber
  • 1 ts natron (1 ts natron kan erstattes med 2 ts bakepulver)
  • 0.5 ts xanthan gum
  • 0.5 ts vaniljepulver evt. vaniljeekstrakt
  • 1 klype salt
  • 1.5 ts kaffepulver blandet i ett par ss kokt vann

Sjokoladekrem

  • 140 gram meierismør romtemperert
  • 200 gram kremost naturell romtemperert
  • 100 gram finesse bakesukker
  • 30 gram kakaopulver
  • 0.25 ts vaniljepulver evt. vaniljeekstrakt
  • 1 ts kaffepulver blandet i ett par ss kokt vann

FREMGANGSMÅTE

Sjokoladekake

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
  • Smør en rund kakeform med smør eller olje, før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å smøre kaken jevnt ut i kakeformen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken helt før du smører den med topping.

Sjokoladekrem

  • Pisk alle ingrediensene til sjokoladekremen til luftig og klumpfri sjokoladekrem. Den må piskes en stund slik at alle klumpene fra kremost og smøret løses opp og du får en jevn og fin krem.
  • Smør sjokoladekremen på helt avkjølt kake.
Recent Posts
Kommentarer
  • Line
    Svar

    5 stars
    Virkelig like god som en helt vanlig sjokoladekake med sukker! Tusen takk for super oppskrift 😉

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig kjekt å høre. Bare hyggelig! Det kommer mer 😀

  • Victoria
    Svar

    5 stars
    Dette er den beste lavkarbo kaken jeg har laget. Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene deres, og alle den nyttige informasjonen på deres nettside. Uten tvil den beste lavkarbo siden på norsk!

    • omhelse.no
      Svar

      Så utrolig kjekt å høre at du likte kaken og at du setter pris på jobben vi gjør. Det er veldig motiverende å få slike tilbakemeldinger!

  • Linda Olsen
    Svar

    5 stars
    Verdens beste lavkarbo sjokoladekake! Smaker som vanlig høykarbo 🙂

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt at du likte kaken 👏🤗

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search