
Ja takk, meld meg på (gratis)
Supersaftig glutenfri og lavkarbo sjokoladekake med deilig sjokoladekrem!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Dette er en sjokoladekake du vil lure alle sukkerelskere med. Det er helt umulig å merke at kaken er laget uten tilsatt sukker. Vi har brukt finesse bakesukker og fibersirup som søtning i kaken. Du kan erstatte fibersirup med lik mengde finesse bakesukker, dersom du ønsker færre ingredienser i kaken.
Forrige uke laget vi en saftig krydderkake, som ble veldig populær. Denne kaken er inspirert av vår krydderkake, hvor vi har byttet krydderet med sjokoladepulver og kaffe. Kaken er derfor like saftig og god som vår krydderkake.
Sjekk også ut vår kake på dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem.
Topp gjerne kaken med friske bær eller kokosmasse, slik du ser vi har gjort. Sjokoladekremen kan også sprøytes på med sprøytepose for å få et fint mønster eller fine rosetter.
Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo kaker finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokoladekrem
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sjokoladekake
- 5 egg str. M
- 150 gram finesse bakesukker
- 40 gram fibersirup (eller sukrinsirup gold)
- 55 gram smeltet meierismør
- 300 gram seterrømme
- 50 gram kakaopulver
- 100 gram mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 gram havrefiber
- 1 ts natron (1 ts natron kan erstattes av 2 ts bakepulver)
- 1.5 ts instant kaffe blandet i et par ss varmt vann
Sjokoladekrem
- 140 gram romtemperert meierismør
- 200 gram romtemperert kremost naturell
- 80 gram finesse bakesukker
- 30 gram kakaopulver
- 1 ts instant kaffe blandet i et par ss varmt vann
Fremgangsmåte
Sjokoladekake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg og finesse bakesukker til eggedosis.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
- Smør en 24 cm rund kakeform med smør før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å smøre kaken jevnt ut i kakeformen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 40-45 minutter.
Sjokoladekrem
- Pisk alle ingrediensene til sjokoladekremen til en jevn og fyldig krem. Kremen må piskes en stund slik at alle klumpene fra smør og kremost løses opp.
- Smør sjokoladekremen på avkjølt kake.
Utrolig god! Jeg brukte bare mer meierismør enn normalt. Veldig mektig da!
Så kjekt å høre. Ja, den er nok mye mektigere enn vanlig kake. Og det kan jo være like greit 😊
Dobla oppskriften og da gikk den fin i en langpanne. Har delt den i 2 og fryst ned begge da det er en liten uke til jeg skal ha de. Kremen til å ha på toppen er også lagd og står i kjøleskapet å venter. Begge deler var meget gode før det gikk i frysen, håper de er like gode når jeg skal bruke de.
Så kjekt å høre. Det er de nok. Kremen kan fint fryse også. Takk for god tilbakemelding.
Denne laget jeg i går, kjempegod, etter jeg hadde pyntet kaken, hakket jeg litt valnøtter på toppen og et lett dryss med flaksalt, det er bare å nyte.
Tusen takk for super tilbakemelding. Det hørtes veldig godt ut!
Fantastisk saftig og gikk ned på høykant 🤩 Like vellykket som den digge gulrotkaka deres 😍 Umulig å skille fra høykarbokaker!
Så utrolig gøy å høre. Takk for motivetende tilbakemelding 😊🤗🙏
Hei – har dere forslag til mel jeg kan erstatte mandelmelet i oppskriften med? Allergi mot mandel og nøtter, men kaken ser deilig ut 🙂
Hei Trude. Du kan prøve med pofiber men da du må nok prøve deg frem når det gjelder mengde. Tipper du må ha litt mindre pofiber enn mandelmel.
Kaffepulver og kokt vann. Hva menes her? Skal det siles eller skal pulver og vann i deigen. Blir ikke det kornete? Kakedeigen min ble veldig tykk. Tok 1 extra egg og litt mer smeltet smør. Det ble vellykket. God kake🙂
Du lager bare en sterk shot med kaffe, og blander dette inn i deigen. 1 teskje frysetørket/pulver-kaffe, ikke filtermalt. Håper det var svar på spørsmålet. 🙂
Virkelig like god som en helt vanlig sjokoladekake med sukker! Tusen takk for super oppskrift 😉
Så utrolig kjekt å høre. Bare hyggelig! Det kommer mer 😀
Det er andre gangen jeg lager denne – supergodt.
Men – går det an å fryse kaken??
Det går fint å fryse den 😊
Kan finesse erstattes med sukrinmelis? Har laget denne mange ganger, supergod🙂 Er nå tom for finesse og vil lage til helgen…
Hei Line. Det går nok helt fint men kan endre smaken litt. PS: Om du liker kaken blir vi veldig glad for anmeldelse og stjerner 😀
Dette er den beste lavkarbo kaken jeg har laget. Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene deres, og alle den nyttige informasjonen på deres nettside. Uten tvil den beste lavkarbo siden på norsk!
Så utrolig kjekt å høre at du likte kaken og at du setter pris på jobben vi gjør. Det er veldig motiverende å få slike tilbakemeldinger!
Verdens beste lavkarbo sjokoladekake! Smaker som vanlig høykarbo 🙂
Så kjekt at du likte kaken 👏🤗