Lavkarbo trippel sjokoladekjeks
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Er du på jakt etter en lavkarbo-snack som tilfredsstiller søtsuget, men samtidig holder deg innenfor dine kostholdsrammer? Da vil du elske disse deilige sjokoladekjeksene! Laget med mandelmel, sukkerfri sjokolade og en perfekt blanding av søtstoffer, får du både en nydelig smak og en seig, sprø konsistens. Perfekt for de som ønsker et lavkarbo alternativ til tradisjonelle kjeks, uten å gå på kompromiss med smaken.
Oppskriften er både gluten- og eggfri, og kan lett tilpasses for melkeallergikere ved å bytte ut smør med nøytral kokosolje eller klarnet smør. Hvis du ønsker variasjon i smaken, kan du bytte ut SukrinSirup Gold med en annen smak, for eksempel SukrinSirup Maple eller SukrinSirup Caramel. Du trenger heller ikke lage trippel sjokoladekjeks – du kan bruke bare én type sjokolade, enten mørk eller hvit, alt etter hva du foretrekker.
Disse kjeksene er enkle å lage, og kan nytes som en liten søt pause til kaffen eller som en lite snacks i matpakke. Med et snev av vanilje og en herlig kombinasjon av sjokolade, blir dette garantert en favoritt.
Sjekk også ut disse oppskriftene: lavkarbo café cookies/sjokoladekjeks eller lavkarbo hasselnøttkjeks.
Lavkarbo trippel sjokoladekjeks
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 10 g mørk sjokolade uten sukker
- 10 g sjokolade uten sukker
- 10 g hvit sjokolade uten sukker
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 45 g smeltet meierismør
- 15 g Finesse bakesukker
- 30 g SukrinSirup gold
- 0,5 ts bakepulver
- 0,25 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
- Kutt sjokolade i små terninger med en kniv.
- Bland sammen alle ingrediensene, unntatt sjokolade, i en bolle til en fast deig.
- Dekk et stekebrett med bakepapir. Rull kuler med hendene, ca. 30 g deig per kule, som du legger på brettet. Deigen flyter ut understreking, så legg kulene litt fra hverandre. Bruk en gaffel til å presse deigen litt ned mot brettet.
- Fordel hakket sjokolade på deigen.
- Stek midt i stekeovnen i ca. 13 minutter, til kjeksene er gyllen.
- Avkjøl på stekebrettet. Kjeksen kjennes myke ut når de er varm, men vil bli seig og sprø når de er avkjølt.