Enkelt cloud bread

Ja takk, meld meg på (gratis)

Enkle cloud bread

Cloud bread også kalt oopsie, er en god brøderstatning som passer supert i matpakken.  Denne oppskriften er endret fra originalen, for å gjøre prosessen enklere. Du slipper å skille eggene og stivpiske eggehviten, slik som vanligvis cloud bread lages.

Hva kan du bruke cloud bread til?

Cloud bread spiser du enten med ditt favoritt pålegg eller så kan du bruke dette som pizzabunn eller som erstatning for nanbrød. Du kan også lage hvitløksbrød. Det gjør du ved å finhakke ett fedd hvitløk som du blander med noen ss smør. Smør hvitløkssmøret utover brødet.

Vi syntes også at det er godt å strø over litt revet ost. Stek hvitløks-cloud bread på midterste rille i ovnen på 220 grader i ca. 7-10 minutter. De er ferdig når osten er gylden.

En annen variant er å strø over stekte baconbiter, før du setter brødene inn i ovnen. Du ser dette på bildet under.

Hvitløksbrød passer fint sammen med for eksempel butter chicken, eller kyllingsalat.

Det som er enda mer fantastisk med cloud bread er at det er glutenfritt!

Cloud bread

Cloud bread

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO CLOUD BREAD

4.67 fra 6 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 minutes
Antall: 1 bakebrett (1 bakebrett gir 4 brød)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 171kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 12g | Fett: 13g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 egg
  • 75 gram ost revet
  • 2 ss creme fraiche philadelphia ost eller cottage cheese
  • 2 ts fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • Evt. valmuefrø eller annet krydder til topping

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på varmluft på 200 grader.
  • Bland sammen alle ingrediensene unntatt valmuefrø / krydder. Revet ost skal ikke smeltes før den blandes inn. Dersom du bruker cottage cheese, får du best resultat dersom du «knepper» ut klumpene med en gaffel eller stavmikser.
  • La røren hvile i ca. 5 minutter, slik at den tykner.
  • Legg bakepapir på et bakebrett. Hell røren i fire sirkler på brettet.
  • Dersom du dobler røren kan du helle hele røren i en stor runding, som du kutter med pizzakutter når den er ferdig stekt.
  • Strø over valmuefrø eller annen topping før du setter bakebrettet i ovnen.
  • Stekes på midterste rille i ca. 10 minutter, til de er gylden på toppen.
  • La brødene hvile på en rist i noen minutter før du forsyner deg.

Kommentar

Server enkle lavkarbo cloud bread med ditt favorittpålegg eller som tilbehør til middag.


Anbefalt

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search