Keto pita med tacokrydret kjøttdeig!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo pita – det ultimate gatekjøkkenmåltid. Brødene er myk og saftig, og enkle å dele på langs, samtidig som de holder formen.
Pitabrødene kan fylles med kjøtt og grønnsaker eller du kan servere brødet med en god dipp, prøv for eksempel lavkarbo tzatziki eller lavkarbo kebabdressing, eller lage dressingen du finner i oppskriften under.
I denne oppskriften har vi fylt pitabrødene med tacokrydret kjøttdeig, salat og en skikkelig god hjemmelaget dressing.
Sjekk ut flere middagsoppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PITA
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 stk. lavkarbo pitabrød 2.0
- 300 g kjøttdeig
- 60 g rødløk hakket
- 1 hvitløksfedd finhakket
- 50 g gul paprika hakket
- 2-3 ss lavkarbo tacokrydder evt. kjøpt tacokrydder
- 0.75 dl vann
- 50 g agurk hakket
- Crispisalat
- Fersk koriander
Dressing
- 150 g creme fraiche
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 hvitløksfedd finhakket
- 1 neve fersk koriander finhakket
- 0.5 ts fersk ingefær finhakket
- 0.5 ts paprikapulver
- 1 ts Sukrinmelis evt. en annen søtning
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
- Stek kjøttdeig sammen med hakket løk, hvitløk og halvparten av paprikaen. Tilsett tacokrydder og vann. Surr kjøttet i stekepannen til vannet har fordampet.
- Skjær pitabrødet på langs og fyll med crispisalat, kjøttdeig, paprika, agurk og dressing.
Dressing
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en skål. Bruk gjerne en stavmikser slik at urtene finhakkes inn i dressingen.