
Ja takk, meld meg på (gratis)
Keto pita med tacokrydret kjøttdeig!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo pita – det ultimate gatekjøkkenmåltid. Brødene er myk og saftig, og enkle å dele på langs, samtidig som de holder formen.
Pitabrødene kan fylles med kjøtt og grønnsaker eller du kan servere brødet med en god dipp, prøv for eksempel lavkarbo tzatziki eller lavkarbo kebabdressing, eller lage dressingen du finner i oppskriften under.
I denne oppskriften har vi fylt pitabrødene med tacokrydret kjøttdeig, salat og en skikkelig god hjemmelaget dressing. Du finner oppskrift på lavkarbo pita med tacokrydret kjøttdeig her.
Du kan også servere disse brødene som nanbrød med smør, hvitløk og koriander. Sjekk ut våre indiske oppskrifter på lavkarbo butter chicken og lavkarbo tandoori.
Du kan enten lage små pitabrød og spise to, eller lage de dobbelt så stor og spise én pita per måltid. På bildet over ser du pitabrødene i liten versjon. På bildet med fylt pita ser du hvordan de blir når du lager de dobbelt så stor.
Oppskriften er glutenfri, nøttefri og uten egg. Perfekt for allergikere og alle andre som er ute etter en saftig oppskrift på keto pita.
I denne oppskriften har vi brukt en kombinasjon av havrefiber og avfettet linfrømel. Når disse melsortene blandes kan man utelate egg og fiberhusk i oppskriften. Denne kombinasjonen har vi også brukt på lavkarbo polarbrød, som du finner oppskrift til her.
Sjekk ut flere middagsoppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PITA
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 stk. keto pitabrød (lag evt. pitabrødene dobbelt så stor og lag én stor pita per person)
- 300 gram kjøttdeig
- 60 gram løk hakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 50 gram gul paprika hakket
- 2-3 ss lavkarbo tacokrydder evt. kjøpt tacokrydder
- 0.75 dl vann
- 50 gram agurk hakket
- Crispisalat
- Fersk koriander
Dressing
- 150 gram creme fraiche
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1 neve fersk koriander finhakket
- 0.5 ts fersk ingefær finhakket
- 0.5 ts paprikapulver
- 1 ts sukrinmelis evt. en annen søtning
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
- Stek kjøttdeig sammen med hakket løk, hvitløk og halvparten av paprikaen. Tilsett tacokrydder og vann. Surr kjøttet i stekepannen til vannet har fordampet.
- Skjær pitabrødet på langs og fyll med crispisalat, kjøttdeig, paprika, agurk og dressing.
Dressing
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en skål. Bruk gjerne en stavmikser slik at urtene finhakkes inn i dressingen.