Hva er biohacking og hvorfor kan det være nyttig?

Hva er Biohacking?

Ideen bak biohacking er å lære mer og øke bevisstheten om helsen vår. Den maten vi putter i kroppen påvirker hvordan vi føler oss. Vi ønsker en bedre «output» fra kroppene våre og kjenne at det vi gjør, tenker og spiser gir oss energi og overskudd fremfor å «ta energi».

Du kan biohacke for å redusere stress, få bedre generell helse, hukommelse og fokus, bedre ytelse og kreativitet og restitusjon. Det er viktig å ha et målbart utgangspunkt for å kunne ha noe konkret å jobbe med.

Du kan be fastlegen din rekvirere basisprøver, og etter hvert ønsker du gjerne å forstå mer av helsebildet ditt via mer utvidede blodprøver, urinprøve, hormonanalyser mm.

Mye kan du gjøre selv, men hele poenget er at du skal kunne måle hva som påvirker helsen din og hvilke tiltak du kan gjøre for å forbedre dette.

Stressmestring er viktig for vår mentale helse. Naturen og myke bevegelser som Yoga, Pilates og pusteteknikker er essensielle. Dagslys hver dag er viktig for god helse og å være mye ute i naturen for å følge kroppens egen døgnrytme så godt det tar seg gjøre.

I stor grad handler Biohacking om å lese og forstå hva som skjer i oss, og forsøke å gjøre noe med det før det er for sent, før sykdom bryter ut.

Bevegelse og trening er viktig for å kunne lese forbedringer og fremskritt. Man trenger å lære om fettforbrenning og mer om hvordan den kan effektiviseres når du først gjør en treningsinnsats.

Kosttilskudd kan av og til være nødvendig i perioder, men et rent kosthold med sunne fettsyrer, mye proteiner, grønnsaker og fravær av prosessert mat er alfa og omega.

Maten påvirker helsen vår, og kunnskap om hvilke ingredienser som finnes i de matvarene du plukker med deg i matbutikken er viktig, og ikke minst hvordan kroppen gjenkjenner maten. En annen ting er timing, når skal du spise og hva og hva skjer med blodsukkeret ditt når du spiser.

Blodsukkeret kan måles ved hjelp av en CGM (continous glucose monitoring). Dette er et apparat som måler blodsukkeret regelmessig døgnet rundt. Slik kan man følge med på hva som gjør at blodsukkeret stiger og du kan erfare hva som skal til for å holde mest mulig stabilt blodsukker.

Søvn er essensielt for god helse. Ved hjelp av spesielle verktøy (HVILKE) kan dyp søvn, REM søvn og hjertevariabilitet måles. Dette gir informasjon om stress og kvalitetssøvn.

En god natts søvn er veldig sentralt for god energi om dagen og derfor er det viktig med både morgenrutiner og kveldsrutiner. Om kvelden bør du skjerme deg for det blå lyset fra telefoner, nettbrett og kunstig lys og logge av før natten.

Teorien om Biohacking går ut på at du skal prøve å hacke kroppens biologi ut ifra en tanke om at du er hva du spiser, tenker og gjør.
Resultatet blir en bedre og mer energisk utgave av deg selv.

Det du ikke måler vet du lite om. Vi bruker begrepet «If you can`t track it, you can`t hack it”!

Vi kan nå administrere biologien vår ved hjelp av medisinske, ernæringsmessige, fysiske og elektroniske teknikker.

Vi er Monica Øien Dyvi og Alette Sophie Aubert og er duoen bak Biohacking Girls Podcast.

Du kan møte oss på biohacking weekend på Thon Hotell Vettre 15 og 16 oktober.

Podcasten vår finner du på denne linken.

Følg oss gjerne på instagram:
@biohacking.girls

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search